Om receptet
Ingredienser
- För Brownies
- 200 g mörk choklad (minst 70% kakao)
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 4 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljextrakt
- 1 tsk pepparmyntsextrakt (kan justeras efter smak)
- 0,5 dl chokladchips eller hackad choklad (t.ex. mjölkchoklad eller mörk choklad)
- För Dekoration (valfritt)
- 0,5 dl grädde
- 100 g mörk choklad
- 1 tsk pepparmyntsextrakt
Instruktioner
- Förbered ugnen och pajform
- Förvärm ugnen till 175°C.
- Klä en bakform (cirka 20×20 cm) med bakplåtspapper eller smörj den lätt.
- Smält choklad och smör
- Hacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
- Smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn i 30-sekunders intervaller, rör om mellan varje intervall tills smöret och chokladen är helt smält och blandat.
- Blanda ingredienser
- Ta bort skålen från värmen och rör ner socker i den smälta chokladblandningen.
- Tillsätt ett ägg i taget, rör om väl mellan varje tillsättning.
- Blanda i vaniljextrakt och pepparmyntsextrakt.
- Sikta i vetemjöl och kakao, och rör om tills allt är väl blandat.
- Tillsätt chokladchips och rör om för att fördela dem jämnt i smeten.
- Grädda
- Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna ut ytan med en spatel.
- Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sticks i mitten kommer ut med bara några fuktiga smulor. Brownies ska vara något kladdiga i mitten.
- Förbered dekoration (valfritt)
- När brownisarna har svalnat något, värm grädden i en liten kastrull tills den nästan kokar.
- Häll den varma grädden över hackad mörk choklad i en skål och låt stå i 1 minut. Rör tills blandningen är helt slät.
- Tillsätt pepparmyntsextraktet och rör om väl.
- Häll den mintchokladganachen över de avsvalnade brownies och låt stelna.
- Servera
- Skär brownies i bitar när ganachen har stelnat.
- För bästa resultat, låt brownies stå i rumstemperatur eller kylskåp för att låta smakerna sätta sig.
Hoppas du gillar dem!
Visited 2 times, 1 visit(s) today