Background Image
0 0
Brownies med mintsmak

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Brownies med mintsmak

Den friska mintsmaken i kombination med den rika chokladen ger en härlig twist på traditionella brownies.

Om receptet

Dela

Ingredienser

  • För Brownies
    • 200 g mörk choklad (minst 70% kakao)
    • 150 g smör
    • 2 dl strösocker
    • 4 ägg
    • 1,5 dl vetemjöl
    • 0,5 dl kakao
    • 1 tsk vaniljextrakt
    • 1 tsk pepparmyntsextrakt (kan justeras efter smak)
    • 0,5 dl chokladchips eller hackad choklad (t.ex. mjölkchoklad eller mörk choklad)
  • För Dekoration (valfritt)
    • 0,5 dl grädde
    • 100 g mörk choklad
    • 1 tsk pepparmyntsextrakt

Instruktioner

  1. Förbered ugnen och pajform
    • Förvärm ugnen till 175°C.
    • Klä en bakform (cirka 20×20 cm) med bakplåtspapper eller smörj den lätt.
  2. Smält choklad och smör
    • Hacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
    • Smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn i 30-sekunders intervaller, rör om mellan varje intervall tills smöret och chokladen är helt smält och blandat.
  3. Blanda ingredienser
    • Ta bort skålen från värmen och rör ner socker i den smälta chokladblandningen.
    • Tillsätt ett ägg i taget, rör om väl mellan varje tillsättning.
    • Blanda i vaniljextrakt och pepparmyntsextrakt.
    • Sikta i vetemjöl och kakao, och rör om tills allt är väl blandat.
    • Tillsätt chokladchips och rör om för att fördela dem jämnt i smeten.
  4. Grädda
    • Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna ut ytan med en spatel.
    • Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sticks i mitten kommer ut med bara några fuktiga smulor. Brownies ska vara något kladdiga i mitten.
  5. Förbered dekoration (valfritt)
    • När brownisarna har svalnat något, värm grädden i en liten kastrull tills den nästan kokar.
    • Häll den varma grädden över hackad mörk choklad i en skål och låt stå i 1 minut. Rör tills blandningen är helt slät.
    • Tillsätt pepparmyntsextraktet och rör om väl.
    • Häll den mintchokladganachen över de avsvalnade brownies och låt stelna.
  6. Servera
    • Skär brownies i bitar när ganachen har stelnat.
    • För bästa resultat, låt brownies stå i rumstemperatur eller kylskåp för att låta smakerna sätta sig.

Hoppas du gillar dem!

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Blåbärspaj med Flätat Lock
nästa recept
Belgiska Våfflor med Bär
föregående recept
Blåbärspaj med Flätat Lock
nästa recept
Belgiska Våfflor med Bär
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here