Background Image
  • Home
  • Fisk
  • Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa
Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Bouillabaisse – sydfransk fisksoppa

- Marseilles stolthet -

"Bouillabaisse är en klassisk fransk fisksoppa från Marseille som traditionellt görs med flera sorters fisk och skaldjur"

Typ av recept:
  • Recept med spellista
  • Vegetariskt
  • Video

Ingredienser

  • Bouillabaisse

  • Rouille (till servering)

Om receptet

Dela

Bouillabaisse är en klassisk fransk fisksoppa från Marseille som ofta serveras med en rouille (en vitlök- och saffranmajonnäs) och rostade brödskivor som gnuggats med vitlök. Traditionellt ska en riktig bouillabaisse innehålla minst fyra sorters fisk….

Läs hela här

Förslag till musik under matlagningen

Spela upp i Spotify för Matlagningsmode 

 

 

Visited 1 613 times, 1 visit(s) today

Så här gör du

1
Utfört

INGREDIENSER (för Matlagningsmode)

Läs hela här

2
Utfört
10 min

Rengör fisken och skaldjuren

Rensa och skär fisken i stora bitar på 2-3 cm. Skrubba eventuella musslor och ta bort skäggstråna. Skala räkorna/kräftorna men behåll skalet på huvudet för extra smak.

3
Utfört
15 min

Förbered grönsakerna

Hacka grönsakerna. Värm olivoljan i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt lök, purjolök, vitlök, fänkål och morötter. Stek tills grönsakerna är mjuka, cirka 10 minuter.

4
Utfört

Koka soppan

Tillsätt fiskbuljongen och vitt vin till grytan. Koka upp och låt sjuda i cirka 30 minuter för att utveckla smakerna.

5
Utfört

Tillsätt fisken och skaldjuren

Börja med att tillsätta den fasta fisken och bläckfisk om du använder det. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt sedan räkor/kräftor och musslor. Låt sjuda tills skaldjuren är genomkokta och musslorna har öppnat sig, cirka 5-7 minuter. Kassera musslor som inte öppnas.

6
Utfört

Förbered Rouille

Mixa ingredienserna: I en matberedare, kombinera vitlök, chili, det blötlagda brödet, och äggulan. Mixa tills smeten är slät.
Tillsätt olivolja: Med matberedaren igång, tillsätt olivoljan i en tunn stråle tills såsen emulgerar och tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

7
Utfört

Servering

Servera soppan: Häll soppan i djupa tallrikar, se till att varje portion får en bra blandning av fisk och skaldjur.
Tillbehör: Servera soppan med skivor av rostat bröd och rouille på sidan. Man kan också bre rouille på brödet och doppa det i soppan.

Njut av din autentiska bouillabaisse!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

Great recipe, I baked it for my family, they loved it. Months a ancient in the applications being so fantastic a when showed few dishonourable we not if they over economics

föregående recept
Moules marinières
nästa recept
Frittata med Sparris
föregående recept
Moules marinières
nästa recept
Frittata med Sparris

En kommentar Dölj kommentarer

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here