Om receptet
Ingredienser
- För våfflorna
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 msk socker
- 2 stora ägg
- 2,5 dl mjölk
- 100 g smör, smält och avsvalnat
- 1 tsk vaniljextrakt
- För servering
- 2 dl färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
- 1 msk socker (om bären är syrliga)
- Vispad grädde eller glass (valfritt)
- Sirap eller honung (valfritt)
Instruktioner
- Förbered våffelsmeten
- I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker.
- I en separat skål, vispa ihop äggen, mjölken, smält smör och vaniljextrakt.
- Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Undvik att överarbeta smeten; det ska vara lite klumigt.
- Värm våffeljärnet
- Förvärm ditt belgiska våffeljärn enligt tillverkarens instruktioner. Om det är nödvändigt, pensla det lätt med lite olja eller smör för att förhindra att våfflorna fastnar.
- Grädda våfflorna
- Häll tillräckligt med smet i våffeljärnet för att täcka ytan, utan att överfylla det.
- Stäng locket och grädda i 4-5 minuter, eller tills våfflorna är gyllene och krispiga. Gräddningstiden kan variera beroende på ditt våffeljärn.
- Förbered bären
- Om du använder färska bär, tvätta dem noggrant. Om bären är syrliga, strö över lite socker och låt stå i 10 minuter så att de släpper lite saft.
- Servera
- Lägg våfflorna på ett serveringsfat och toppa med färska bär.
- Om du vill kan du lägga till vispad grädde, glass, sirap eller honung.
Tips:
- Prova att tillsätta lite grovt socker i smeten för en extra krispig yta på våfflorna.
- Lägg till lite rivet citronskal eller kanel i smeten för en extra smakdimension.
- Koka bären med lite socker och citronjuice i en liten kastrull för att göra en bärsås som du kan hälla över våfflorna.
Dessa belgiska våfflor är läckra och kan enkelt anpassas efter din smak. Hoppas du njuter av dem!
Visited 2 times, 1 visit(s) today