Background Image
0 0
Baka egna Eclairs

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Baka egna Eclairs

Om receptet

Dela

Klassiska Franska Éclairs

Ingredienser

För degen (pâte à choux)
  • 125 ml vatten
  • 125 ml mjölk
  • 100 g osaltat smör, skuret i bitar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 150 g vetemjöl
  • 4 stora ägg
För vaniljkrämen (crème pâtissière)
  • 500 ml mjölk
  • 1 vaniljstång, delad på längden och fröna urskrapade
  • 6 äggulor
  • 100 g socker
  • 40 g majsstärkelse
  • 30 g osaltat smör
För chokladglasyren
  • 100 g mörk choklad
  • 100 ml vispgrädde
  • 1 msk osaltat smör

Instruktioner

Förberedelse av degen (pâte à choux)
  1. Förvärm ugnen: Förvärm ugnen till 200°C och förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Koka vätskan: I en medelstor kastrull, värm vatten, mjölk, smör, salt och socker på medelhög värme tills smöret smälter och blandningen börjar koka.
  3. Tillsätt mjölet: Tillsätt mjölet på en gång och rör kraftigt med en träsked tills degen formar en boll och lossnar från kanterna av kastrullen. Fortsätt att röra i några minuter för att torka ut degen något.
  4. Tillsätt äggen: Ta kastrullen från värmen och låt degen svalna något. Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt efter varje tillsättning tills degen är slät och blank.
  5. Forma éclairs: Häll degen i en spritspåse med en stor stjärntyll. Spritsa ut 10-12 cm långa strängar på bakplåtspapperet, med tillräckligt avstånd mellan varje éclair.
  6. Baka: Baka i 15 minuter på 200°C, sänk sedan temperaturen till 175°C och baka i ytterligare 20-25 minuter tills éclairs är gyllenbruna och torra. Låt dem svalna helt på ett galler.
Förberedelse av vaniljkrämen (crème pâtissière)
  1. Värm mjölken: Värm mjölken tillsammans med vaniljstången och fröna i en kastrull på medelhög värme tills det nästan kokar. Ta bort från värmen och låt dra i 10 minuter.
  2. Blanda äggulor och socker: I en skål, vispa äggulor och socker tills blandningen är blek och tjock. Tillsätt majsstärkelsen och vispa tills det är väl blandat.
  3. Temperera äggblandningen: Häll långsamt den varma mjölken i äggblandningen, vispa hela tiden för att undvika att äggen koagulerar.
  4. Koka krämen: Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka på medelhög värme, rör hela tiden tills krämen tjocknar och börjar koka. Koka i ytterligare 1-2 minuter för att tillaga majsstärkelsen.
  5. Tillsätt smör: Ta bort från värmen och rör i smöret tills det är smält och krämen är slät. Låt krämen svalna något och häll sedan i en skål. Täck med plastfolie direkt på ytan för att förhindra skinnbildning och kyl tills den är kall.
Förberedelse av chokladglasyren
  1. Värm grädden: Värm vispgrädden i en liten kastrull tills den nästan kokar.
  2. Smält chokladen: Häll den varma grädden över den hackade chokladen och låt stå i 1 minut. Rör sedan tills chokladen är helt smält och blandningen är slät.
  3. Tillsätt smöret: Rör i smöret tills det är smält och glasyren är blank.
Montering av éclairs
  1. Fyll éclairs: Gör små hål i botten av varje éclair och fyll dem med vaniljkräm med hjälp av en spritspåse med en liten tyll.
  2. Glasera éclairs: Doppa toppen av varje éclair i chokladglasyren och låt överflödet droppa av. Låt glasyren stelna innan servering.

Njut av dina hemlagade, autentiska franska éclairs!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Autentisk guacamole
nästa recept
Caesarsallad med Räkor
föregående recept
Autentisk guacamole
nästa recept
Caesarsallad med Räkor
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here