Background Image
  • Home
  • Baba Ganoush – aubergineröra från Mellanöstern
0 0
Baba Ganoush – aubergineröra från Mellanöstern

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Baba Ganoush – aubergineröra från Mellanöstern

Perfekt för en smakfull förrätt eller som ett tillbehör till en större måltid

Om receptet

Dela

Baba Ganoush, en läcker aubergineröra med rötter i Mellanöstern. Den är krämig och full av smak, perfekt som dipp eller som en del av en meze-tallrik.

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
  • 3 msk citronsaft (färskpressad)
  • 2 msk olivolja, plus extra för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • En nypa rökt paprika eller spiskummin (valfritt)
  • Hackad färsk persilja eller koriander för garnering
  • Granatäppelkärnor för garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Grilla auberginerna
    • Förvärm ugnen till 220 °C eller använd en grill.
    • Pricka auberginerna flera gånger med en gaffel och placera dem på en bakplåt eller direkt på grillen.
    • Grilla i 30–40 minuter, vänd dem då och då, tills de är helt mjuka och skalet är svartnat och rynkigt.
  2. Låt auberginerna svalna
    • Ta bort auberginerna från ugnen eller grillen och låt dem svalna tills de är hanterbara.
    • Skala av det svarta skalet och lägg det mjuka köttet i en sil över en skål för att rinna av i cirka 10 minuter. Detta hjälper till att ta bort överflödig vätska och ger en krämigare konsistens.
  3. Blanda ingredienserna
    • Lägg aubergineköttet i en matberedare tillsammans med tahini, vitlök, citronsaft och olivolja.
    • Mixa tills du får en slät och krämig konsistens. Du kan också mosa auberginen med en gaffel om du vill ha en mer rustik konsistens.
    • Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt rökt paprika eller spiskummin för extra smak.
  4. Servera
    • Skeda upp Baba Ganoush i en serveringsskål.
    • Ringla lite extra olivolja över toppen och strö över hackad persilja eller koriander samt granatäppelkärnor om så önskas.

Serveringsförslag

  • Servera Baba Ganoush med varmt pitabröd, krispiga grönsaker eller som en del av en meze-tallrik med andra smårätter som hummus och tabbouleh.
Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Morots tzatziki
nästa recept
Italienska hamburgare
föregående recept
Morots tzatziki
nästa recept
Italienska hamburgare
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here