Background Image
0 0

Autentisk Szegediner Gulasch från Ungern

Användningen av fläskkött & surkål är vad som skiljer smakmässigt från en traditionell gulasch

Features:
  • Recept med spellista
Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Szegediner Gulasch, även känd som Szegedi gulyás eller Segedínský guláš, är en utsökt gulasch från Ungern. Här är ett recept som räcker till fyra personer.

      Förslag på passande musik till matlagningen

    Visited 15 times, 1 visit(s) today

    Steps

    1
    Done

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Done

    Bryn köttet

    Hetta upp smöret eller oljan i en stor gryta eller kastrull över medelhög värme.

    Tillsätt fläskbitarna och bryn dem på alla sidor tills de får en fin färg. Arbeta i omgångar om det behövs för att inte överfylla pannan. Ta upp köttet och ställ åt sidan.

    3
    Done

    Fräs lök och vitlök

    I samma gryta, tillsätt mer olja om det behövs och fräs den hackade löken tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 5-7 minuter.

    Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1 minut.

    4
    Done

    Tillsätt paprikapulver och tomatpuré

    Tillsätt paprikapulvret till löken och blanda snabbt för att få ut smaken. Var försiktig så att det inte bränns.

    Rör ner tomatpurén och fräs i ytterligare 1-2 minuter.

    5
    Done

    Tillaga gulaschen

    Lägg tillbaka det brynta köttet i grytan. Tillsätt surkål, köttbuljong, kumminfrön, lagerblad, salt och peppar. Rör om ordentligt.

    Koka upp blandningen och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock i cirka 1 ½ till 2 timmar, eller tills köttet är mört och smakerna har blandats väl. Rör om då och då och tillsätt mer buljong om det behövs.

    6
    Done

    Avsluta med gräddfil /creme fraiche

    När köttet är mört, ta bort lagerbladet.

    Rör i gräddfil eller crème fraîche och blanda väl. Om du vill ha en tjockare sås, blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i gulaschen. Låt koka i ytterligare 5-10 minuter tills såsen har tjocknat.

    7
    Done

    Servera

    Servera Szegediner Gulasch varm med kokt potatis, bröd eller potatisdumplings som på bilden.

    Du kan också garnera med lite extra gräddfil och färsk persilja om så önskas.

    Tips:

    Surkål: Skölj surkålen ordentligt om du vill ha en mildare syra. Du kan också använda hemlagad surkål för en mer autentisk smak.

    Smakjustering: Smaka av gulaschen och justera kryddningen efter eget tycke. Du kan lägga till mer paprika, salt eller peppar efter smak.

    Lagring: Gulaschen smakar ofta ännu bättre dagen efter, när smakerna har haft tid att utvecklas. Förvara i kylskåpet och värm upp försiktigt.

    Denna Szegediner Gulasch är en underbar rätt för kyligare dagar och erbjuder en rik och mättande smakupplevelse som är svår att motstå.

    Smaklig måltid eller Jó étvágyat!

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Canelés från Bordeaux
    next
    Saftiga lussebullar eller lussekatter till jul
    previous
    Canelés från Bordeaux
    next
    Saftiga lussebullar eller lussekatter till jul
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here