Om receptet
Ingredienser
- 6 ägg
- 1 dl mjölk
- 1/2 tesked salt
- 1/4 tesked svartpeppar
- 1 dl riven ost (t.ex. cheddar, mozzarella eller fetaost)
- 2 dl hackade grönsaker (t.ex. paprika, spenat, lök, svamp, tomater eller broccoli)
- 1/2 dl hackad bacon eller skinka (kan uteslutas för en vegetarisk variant)
- 1-2 msk hackad färsk örter (t.ex. persilja, basilika eller gräslök)
Instruktioner
- Förbered ugnen och muffinsformar
- Förvärm ugnen till 180°C (350°F).
- Smörj muffinsformar lätt med matlagningsspray eller använd muffinsformar med pappersfoder.
- Förbered fyllningen
- Om du använder bacon eller skinka, stek dem lätt i en stekpanna tills de är krispiga. Låt rinna av på papper och hacka i små bitar.
- Hacka grönsakerna i små bitar. Om du använder grönsaker som behöver tillagas, som svamp eller lök, kan du fräsa dem lätt i en panna tills de är mjuka. Låt svalna något.
- Blanda äggsmeten
- I en stor skål, vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar tills det är väl blandat.
- Fyll muffinsformarna
- Fördela grönsaker, bacon (om du använder det), och riven ost jämnt i muffinsformarna.
- Häll äggsmeten över fyllningen i varje muffinsform, fyll dem cirka 3/4 fulla.
- Grädda muffins
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills äggmuffinsarna har puffat upp och fått en gyllene färg. En tandpetare ska komma ut ren när den sticks in i mitten av muffinsarna.
- Låt svalna och servera
- Låt äggmuffinsarna svalna något innan du tar ut dem ur formarna. Servera varma eller vid rumstemperatur.
Tips
- Du kan experimentera med olika fyllningar, som olika sorters ost, korv eller extra kryddor.
- Förvara eventuella kvarvarande muffins i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 5 dagar. De kan även frysas i upp till 3 månader. För att värma, tina och värm i mikrovågsugn eller ugn.
Visited 6 times, 1 visit(s) today