Om receptet
Ingredienser
För pizzadegen
- 25 g jäst
- 2.5 dl ljummet vatten (37°C)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 6-7 dl vetemjöl
För toppingen
- 2 dl krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 burk tonfisk i vatten (ca 150 g), avrunnen
- 1 röd lök, tunt skivad
- 10 svarta oliver, skivade
- 1 grön paprika, strimlad
- 2 dl riven ost (t.ex. mozzarella eller cheddar)
- Salt och peppar efter smak
- Färsk basilika eller ruccola för garnering (valfritt)
Instruktioner
- Förbered pizzadegen
- Smula jästen i en stor bunke.
- Häll det ljumma vattnet över jästen och rör om tills den har lösts upp.
- Tillsätt olivolja och salt.
- Arbeta in vetemjölet lite i taget tills du får en smidig och elastisk deg.
- Täck degen med en kökshandduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter tills den har dubblats i storlek.
- Gör tomatsåsen
- Blanda krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, salt och peppar i en skål.
- Montera pizzan
- Sätt ugnen på 225°C.
- Kavla ut degen på en mjölad yta till en rund pizza, cirka 30 cm i diameter, och lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Bred tomatsåsen jämnt över pizzabotten.
- Strö den rivna osten över såsen.
- Fördela tonfisk, skivad lök, oliver och paprika jämnt över pizzan.
- Grädda pizzan
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills osten är smält och gyllenbrun och pizzan är genomgräddad.
5. Servering
-
- Ta ut pizzan ur ugnen och låt den svalna i några minuter.
- Garnera med färsk basilika eller ruccola om så önskas.
- Skär upp och servera direkt.
Den här tonfiskpizzan är perfekt för både vardagskvällar och helger. Tonfisken ger en härlig umamismak, och med fräscha grönsaker och smält ost blir det en smakupplevelse. Smaklig måltid!
Visited 2 times, 1 visit(s) today