Background Image
0 0
Högrevsgryta med hetta

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Högrevsgryta med hetta

Den här högrevsgrytan blir bara godare ju längre den får puttra

Om receptet

Dela

Ingredienser

  • 800 g högrev, skuren i tärningar (ca 3×3 cm)
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, skurna i slantar
  • 2 selleristjälkar, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 3 dl rött vin (eller köttbuljong om du föredrar)
  • 2 dl vatten
  • 1-2 tsk torkade chiliflakes (justera efter smak)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)

Instruktioner

  1. Förbered köttet
    • Hetta upp olivolja i en stor gryta eller stekgryta på medelhög värme.
    • Bryn högrevstärningarna i omgångar tills de har en fin gyllenbrun färg. Lägg köttet åt sidan på en tallrik.
  2. Fräs grönsakerna
    • I samma gryta, tillsätt hackad lök, vitlök, morötter och selleri. Fräs grönsakerna i några minuter tills de mjuknar något.
    • Tillsätt tomatpuré och rör om. Låt det fräsa i ytterligare 1–2 minuter.
  3. Koka grytan
    • Tillsätt de krossade tomaterna, rött vin (eller buljong), vatten, chiliflakes, paprikapulver, timjan och lagerblad.
    • Lägg tillbaka köttet i grytan och rör om så att allt blandas väl.
    • Koka upp, sänk sedan värmen och låt grytan sjuda under lock i ca 2-3 timmar, eller tills köttet är mört och nästan faller sönder. Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
  4. Smaka av och servera
    • Smaka av med salt och peppar. Justera mängden chili efter smak.
    • Ta bort lagerbladet innan servering.
    • Garnera med hackad persilja innan servering.

Serveringsförslag

  • Servera grytan med ris, potatismos eller varför inte nachos.
  • Ett glas rött vin eller en kall öl passar bra till denna rätt.

Den här högrevsgrytan blir bara godare ju längre den får puttra, så tveka inte att låta den koka lite extra.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Ugnsbakad Laxfilé med Chili- och Sojasåsdressing
nästa recept
Skånsk Veggakaga
föregående recept
Ugnsbakad Laxfilé med Chili- och Sojasåsdressing
nästa recept
Skånsk Veggakaga
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here