Background Image
0 0
Teriyakimarinerad Lax med Ris

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Teriyakimarinerad Lax med Ris

En klassisk och läcker rätt som passar bra till både vardag och fest

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Ingredienser

    För marinaden

    • 1 dl soja
    • 1/2 dl mirin (japanskt risvin) eller 1/2 dl vitt vin med 1 matsked socker
    • 1/4 dl vatten
    • 2 msk brunt socker
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 msk riven färsk ingefära
    • 1 msk sesamolja
    • 1 msk risvinäger

    För laxen

    • 4 laxfiléer (à ca 150–200 g)
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 salladslökar, tunt skivade
    • Salt och peppar efter smak

    Till servering

    • Kokt ris
    • Ångkokta eller stekta grönsaker (t.ex. broccoli, paprika, morötter, eller sugar snaps)

    Instruktioner

    1. Gör marinaden
      • Blanda soja, mirin, vatten, brunt socker, vitlök, ingefära, sesamolja och risvinäger i en skål.
      • Rör om tills sockret har löst sig helt.
    2. Marinera laxen
      • Lägg laxfiléerna i en stor plastpåse eller en grund form.
      • Häll marinaden över laxen, se till att alla filéer är täckta.
      • Låt laxen marinera i kylskåpet i minst 30 minuter, gärna upp till 2 timmar för mer smak.
    3. Tillaga laxen
      • Förvärm ugnen till 200°C.
      • Ta ut laxfiléerna från marinaden och placera dem i en ugnssäker form.
      • Pensla laxen med lite av marinaden och strö över sesamfrön.
      • Baka i ugnen i 12-15 minuter, eller tills laxen är genomstekt och lätt att dela med en gaffel.
    4. Servera
      • Ta ut laxen ur ugnen och garnera med skivad salladslök.
      • Servera med kokt ris och dina valda grönsaker.

    Tips

    • Om du vill ha en lite krispigare yta på laxen kan du avsluta med att grilla filéerna i ugnen i 1-2 minuter.
    • För extra smak kan du reducera resterande marinad i en kastrull och använda som en sås vid servering.
    Visited 3 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Chokladkaka med chokladdopp
    nästa recept
    Ugnsbakad Laxfilé med Chili- och Sojasåsdressing
    föregående recept
    Chokladkaka med chokladdopp
    nästa recept
    Ugnsbakad Laxfilé med Chili- och Sojasåsdressing
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here