Background Image
0 0
Chokladkaka med chokladdopp

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chokladkaka med chokladdopp

Häll chokladsåsen över den svalnade kakan och servera.

Directions

Share

Ingredienser

För kakan

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 1/4 dl kakao av god kvalitet
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1/2 dl vegetabilisk olja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 1/4 dl kokande vatten

För chokladsåsen

  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl mörk choklad, hackad
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en ringform.
  2. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt) i en stor skål.
  3. Tillsätt de våta ingredienserna (ägg, mjölk, olja och vaniljextrakt) utom det kokande vattnet. Blanda med en mixer tills smeten är jämn.
  4. Häll över det kokande vattnet långsamt till smeten. Blandningen blir ganska lös.
  5. Häll smeten i formen och grädda i 30-35 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
  6. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter, vänd sedan ut den på ett galler och låt den svalna helt.

För chokladsåsen

  1. Värm grädden i en liten kastrull tills den nästan kokar.
  2. Ta bort från värmen och tillsätt den hackade chokladen, sockret och smöret, rör om tills chokladen har smält och blandningen är slät.
  3. Rör in vaniljextraktet och låt såsen svalna något innan du häller den över den avsvalnade kakan.

Häll chokladsåsen över den svalnade kakan och servera.

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Ugnsbakad Kycklingfilé med Purjolök & Gröna Ärtor
next
Teriyakimarinerad Lax med Ris
previous
Ugnsbakad Kycklingfilé med Purjolök & Gröna Ärtor
next
Teriyakimarinerad Lax med Ris
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here