Ingredienser
-
500 gram tagliatelle
-
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g), avrunna
-
3 msk olivolja
-
1 1 röd chili, finhackad
-
1 citron, zest och saft
-
2 msk kapris, avrunna
-
1 dl vitt vin eller fiskbuljong
-
1/2 tsk chiliflakes (valfritt, för extra hetta)
-
Salt & peppar efter smak
-
Färsk persilja eller basilika, hackad (till garnering)
-
Parmesanost, riven (till servering, valfritt)
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Ingredienser500 g tagliatelle |
2
Utfört
|
Koka pastanKoka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen i en stor kastrull med lättsaltat vatten. Häll av pastan och spara lite av kokvattnet. |
3
Utfört
|
Förbered tonfisksåsenHetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt hackad vitlök och chili, och fräs i 1–2 minuter tills det doftar men inte bränns. |
4
Utfört
|
Tillsätt vin och citronHäll i vitt vin eller fiskbuljong och låt det koka upp, reducera värmen och låt sjuda i 3–4 minuter tills vätskan har reducerats något. Tillsätt citronzest och saft, och rör om. |
5
Utfört
|
Tillsätt tonfisk och kaprisLägg i den avrunna tonfisken och kapris, och rör om försiktigt så att tonfisken inte går sönder för mycket. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. |
6
Utfört
|
Blanda pastan med såsenLägg i den kokta tagliatellen i såsen och blanda väl. Om såsen känns för tjock kan du späda ut den med lite av det sparade pastavattnet. |
7
Utfört
|
ServeringPortionera upp pastan på tallrikar och toppa med hackad färsk persilja eller basilika. Strö över riven parmesanost om du vill. Tips Tillsätt gröna ärtor eller spenat för extra färg och näring. Servera med en fräsch grönsallad och crusty bröd för att komplettera måltiden. Denna tagliatelle med het tonfisksås är en lätt och smakrik rätt som är perfekt för en snabb middag med mycket smak. Njut! |