Ingredienser
-
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g), avrunna
-
1,2 dl majonnäs
-
1 dl grekisk yoghurt
-
1-2 msk tabasco
-
1 msk dijonsenap
-
1/2 röd paprika, finhackad
-
1 liten rödlök, finhackad
-
2 inlagda jalapenos
-
2 inlagda jalapenos
-
1 dl svarta oliver, finhackade
-
1 msk citronsaft
-
1 msk färsk dill, finhackad
-
1 msk färsk persilja, hackad
-
Salt & peppar efter smak
-
Baguetter
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered tonfiskröranI en stor skål, kombinera avrunnen tonfisk, majonnäs, grekisk yoghurt, sriracha, och dijonsenap. Blanda väl tills tonfisken är ordentligt uppluckrad och allt är jämnt blandat. |
2
Utfört
|
Tillsätt grönsaker och smaksättareTillsätt finhackad röd paprika, rödlök, selleri, jalapeños, kapris och citronsaft till tonfiskblandningen. Rör om tills allt är väl blandat. |
3
Utfört
|
Krydda röranRör ner färsk dill och persilja. Smaka av med salt och peppar. Justera hettan genom att tillsätta mer sriracha eller jalapeños om så önskas. |
4
Utfört
|
Förbered baguettenSkär baguetten i lagom stora bitar och dela dem på längden. Om du vill kan du rosta brödet lätt i ugnen eller på en grillpanna för extra krispighet. |
5
Utfört
|
Montera smörgåsarnaBred ett generöst lager av tonfiskröran på varje baguettehalva. Lägg gärna till extra skivor av färska grönsaker som tomat eller salladsblad för extra crunch och färg. |
6
Utfört
|
ServeraServera baguettesmörgåsarna genast, gärna med en fräsch sallad eller några pickles på sidan. Tips Om det blir tonfiskröra över, förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet. Den håller sig fräsch i upp till två dagar. |