Background Image
0 0
Lammköttbullar med tranbär, yoghurt och mynta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lammköttbullar med tranbär, yoghurt och mynta

En härlig blandning av smaker och texturer, där de kryddiga lammköttbullarna kompletteras perfekt av den krämiga och fräscha yoghurtsåsen.

Directions

Share

Ingredienser

För lammköttbullarna

  • 500 g lammfärs
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 0,5 dl brödsmulor
  • 2 msk färsk mynta, hackad (plus extra för garnering)
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk kanel
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk olivolja (för stekning)

För yoghurtsåsen

  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk färsk mynta, hackad
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

Förbered lammköttbullarna

  1. Förbered tranbären
    • Om du använder torkade tranbär, blötlägg dem i varmt vatten i cirka 10 minuter för att mjuka upp dem. Sila av vattnet och hacka tranbären grovt.
  2. Blanda ingredienserna
    • I en stor skål, kombinera lammfärs, hackade tranbär, finhackad lök, pressad vitlök, ägg, brödsmulor, hackad mynta, koriander, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och svartpeppar. Blanda väl tills allt är jämnt fördelat.
  3. Forma köttbullarna
    • Rulla blandningen till små bollar, cirka 2,5 cm i diameter.
  4. Stek köttbullarna
    • Värm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg i köttbullarna och stek dem i omgångar, så att de inte trängs, i cirka 6-8 minuter, eller tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun yta. Vänd dem då och då för att få en jämn stekyta.

Förbered yoghurtsåsen

  1. Blanda såsen
    • I en skål, kombinera grekisk yoghurt, pressad vitlök, hackad mynta, citronsaft, salt och peppar. Rör om tills allt är väl blandat.

Servera:

  1. Servera
    • Lägg lammköttbullarna på ett serveringsfat och garnera med extra hackad mynta. Servera med yoghurtsåsen vid sidan av.

Tips

  • Om du vill ha en lite annan smakprofil, kan du experimentera med att tillsätta en nypa kanel eller lite paprikapulver i yoghurtsåsen.
  • Dessa köttbullar passar bra tillsammans med couscous, ris eller en fräsch sallad.

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Grillade biffspett i indisk currystil
next
Rostad grönsakssallad med morötter, tomater och sesamfrön
previous
Grillade biffspett i indisk currystil
next
Rostad grönsakssallad med morötter, tomater och sesamfrön
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here