Background Image
  • Home
  • Lammkotletter tapas
0 0
Lammkotletter tapas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lammkotletter tapas

Denna tapas-version av lammkotletter erbjuder en härlig kombination av smak och elegans, perfekt för att imponera på gäster vid en middag eller fest.

Directions

Share

Ingredienser

För lammkotletterna:

  • 8 små lammkotletter (cirka 1 cm tjocka)
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad (eller 1 tsk torkad rosmarin)
  • 1 msk färsk timjan, finhackad (eller 1 tsk torkad timjan)
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • Rivet skal från 1 citron
  • Saft från 1/2 citron
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak

För servering:

  • Citronklyftor
  • Färsk persilja, hackad för garnering
  • Flingsalt

Instruktioner

  1. Förbered marinaden
    • I en skål, blanda olivolja, hackad vitlök, rosmarin, timjan, persilja, citronskal, citronsaft, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Marinera lammkotletterna
    • Lägg lammkotletterna i en grund skål eller en plastpåse. Häll marinaden över kotletterna och se till att de täcks jämnt. Täck över eller förslut påsen och låt marinera i minst 30 minuter vid rumstemperatur. För bäst smak, marinera i kylskåpet i 2-4 timmar. Låt köttet nå rumstemperatur innan tillagning.
  3. Förvärm pannan
    • Hetta upp en stor stekpanna eller grillpanna på medelhög till hög värme.
  4. Stek lammkotletterna
    • Lägg i lammkotletterna i den heta pannan och stek i 2–3 minuter på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och har nått önskad stekgrad. För medium rare, sikta på en innertemperatur på 57°C.
  5. Låt vila
    • Ta av lammkotletterna från pannan och låt dem vila i ett par minuter. Detta hjälper köttsaften att fördelas jämnt.
  6. Servera:
    • Lägg upp lammkotletterna på ett serveringsfat. Garnera med hackad persilja och flingsalt. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Tips för servering

  • Servera lammkotletterna tillsammans med andra tapas som marinerade oliver, manchego-ost, patatas bravas eller grillade grönsaker.
  • En enkel aioli eller chimichurri kan serveras vid sidan av för att doppa kotletterna i.
Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Fried rice med räkor
next
Grillade biffspett i indisk currystil
previous
Fried rice med räkor
next
Grillade biffspett i indisk currystil
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here