Background Image
0 0
Klassisk Sockerkaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Klassisk Sockerkaka

En mjuk och härlig kaka som är svår att motstå!

Cuisine:

Directions

Share

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör (smält och avsvalnat)
  • Smör och ströbröd till formen

Instruktioner

  1. Förberedelse
    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Smörj och bröa en sockerkaksform, cirka 1,5 liter.
  2. Vispa ägg och socker
    • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt med en elvisp.
  3. Blanda torra ingredienser
    • I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
  4. Blanda smeten
    • Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
    • Tillsätt mjölken och det smälta smöret, och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.
  5. Häll i formen
    • Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en slickepott.
  6. Grädda
    • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter, eller tills en provsticka kommer ut torr.
  7. Låt svalna
    • Låt sockerkakan svalna i formen i några minuter innan du vänder ut den på ett galler för att svalna helt.
  8. Servera
    • Skär i skivor och servera. Sockerkakan är god som den är eller med lite vispad grädde och bär.

Tips för variation:

  • Tillsätt rivet skal från en citron och 1 msk citronsaft för en frisk citronsmak.
  • Byt ut 1/2 dl av mjölet mot kakao för en chokladsockerkaka.
  • Tillsätt 2 tsk kanel i de torra ingredienserna och blanda i små bitar av ett skalat äpple för en höstig smak.

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Ficelle med camembertcreme
next
Klassisk tiramisu
previous
Ficelle med camembertcreme
next
Klassisk tiramisu
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here