Background Image
  • Home
  • Baba Ganoush – aubergineröra från Mellanöstern
0 0
Baba Ganoush – aubergineröra från Mellanöstern

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Baba Ganoush – aubergineröra från Mellanöstern

Perfekt för en smakfull förrätt eller som ett tillbehör till en större måltid

Directions

Share

Baba Ganoush, en läcker aubergineröra med rötter i Mellanöstern. Den är krämig och full av smak, perfekt som dipp eller som en del av en meze-tallrik.

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
  • 3 msk citronsaft (färskpressad)
  • 2 msk olivolja, plus extra för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • En nypa rökt paprika eller spiskummin (valfritt)
  • Hackad färsk persilja eller koriander för garnering
  • Granatäppelkärnor för garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Grilla auberginerna
    • Förvärm ugnen till 220 °C eller använd en grill.
    • Pricka auberginerna flera gånger med en gaffel och placera dem på en bakplåt eller direkt på grillen.
    • Grilla i 30–40 minuter, vänd dem då och då, tills de är helt mjuka och skalet är svartnat och rynkigt.
  2. Låt auberginerna svalna
    • Ta bort auberginerna från ugnen eller grillen och låt dem svalna tills de är hanterbara.
    • Skala av det svarta skalet och lägg det mjuka köttet i en sil över en skål för att rinna av i cirka 10 minuter. Detta hjälper till att ta bort överflödig vätska och ger en krämigare konsistens.
  3. Blanda ingredienserna
    • Lägg aubergineköttet i en matberedare tillsammans med tahini, vitlök, citronsaft och olivolja.
    • Mixa tills du får en slät och krämig konsistens. Du kan också mosa auberginen med en gaffel om du vill ha en mer rustik konsistens.
    • Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt rökt paprika eller spiskummin för extra smak.
  4. Servera
    • Skeda upp Baba Ganoush i en serveringsskål.
    • Ringla lite extra olivolja över toppen och strö över hackad persilja eller koriander samt granatäppelkärnor om så önskas.

Serveringsförslag

  • Servera Baba Ganoush med varmt pitabröd, krispiga grönsaker eller som en del av en meze-tallrik med andra smårätter som hummus och tabbouleh.
Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Morots tzatziki
next
Italienska hamburgare
previous
Morots tzatziki
next
Italienska hamburgare
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here