Background Image
0 0
Lammfrikadeller i tomatsås

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Lammfrikadeller i tomatsås

"Bästa frikadeller i stada"

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Ingredienser

    Lammfrikadeller

    • 500 g lammfärs
    • 1 ägg
    • 0,5 dl ströbröd
    • 0,5 dl mjölk
    • 1 liten gul lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 citron (skal)
    • 1 msk färsk persilja, hackad
    • 1 msk färsk mynta, hackad (kan uteslutas eller ersättas med mer persilja)
    • Salt och peppar
    • Olivolja till stekning

    Tomatsås

    • 1 burk (400 g) krossade tomater
    • 1 liten gul lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 dl vitt vin (kan ersättas med kycklingbuljong)
    • 1 tsk socker
    • 1 tsk torkad oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • Salt och peppar
    • Olivolja

    Instruktioner

    Förberedning av lammfrikadeller

    1. Förberedning
      • Riv citronen för att få citronskalet.
      • Blanda ströbrödet med mjölken i en liten skål och låt det svälla i några minuter.
    2. Blanda ingredienserna
      • I en stor skål, blanda lammfärsen med det uppblötta ströbrödet.
      • Tillsätt ägg, finhackad lök, vitlök, citronskal, persilja, mynta, salt och peppar.
      • Blanda allt väl tills ingredienserna är jämnt fördelade.
    3. Forma frikadeller
      • Forma små frikadeller av smeten, ungefär i valnötsstorlek.
    4. Stekning
      • Värm en stor stekpanna över medelhög värme och tillsätt olivolja.
      • Stek frikadellerna i omgångar tills de är gyllenbruna runtom, cirka 5 minuter. De behöver inte vara genomstekta eftersom de kommer att koka vidare i tomatsåsen.

    Förberedning av tomatsås

    1. Förberedning
      • Värm olivolja i en stor gryta eller djup stekpanna över medelhög värme.
      • Tillsätt den hackade löken och vitlöken och fräs tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter.
    2. Tillsätt övriga ingredienser
      • Rör i tomatpurén och låt den fräsa med i en minut.
      • Tillsätt de krossade tomaterna, vitt vin, socker, oregano, basilika, salt och peppar.
      • Låt såsen puttra på låg värme i cirka 10 minuter.

    Montering

    1. Tillsätt frikadellerna
      • Lägg försiktigt frikadellerna i tomatsåsen och låt dem sjuda på låg värme i cirka 20-25 minuter, eller tills frikadellerna är genomkokta och såsen har tjocknat något.
    2. Servering
      • Servera lammfrikadellerna i tomatsåsen med nykokt pasta, ris eller ett gott bröd. Toppa med extra färsk persilja om så önskas.
    Visited 7 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Gnocchi med Salsa Verde
    nästa recept
    Tacos med Tequilamarinerad Flankstek
    föregående recept
    Gnocchi med Salsa Verde
    nästa recept
    Tacos med Tequilamarinerad Flankstek
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here