Background Image
0 0
Albondigas – Spanska Köttbullar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Albondigas – Spanska Köttbullar

Albondigas ger en smakfull och traditionell spansk måltid som är både tillfredsställande och enkel att förbereda.

Cuisine:

Directions

Share

Ingredienser

För Köttbullarna:
  • 500 g blandfärs (nötkött och fläskkött)
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk färsk persilja, hackad (eller 1 msk torkad persilja)
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk olivolja (till stekning)
För Tomatsåsen:
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk socker
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk basilika eller persilja till garnering (valfritt)

Instruktioner

  1. Förbered köttbullarna
    • Blanda ströbrödet med mjölken i en liten skål och låt stå i några minuter tills ströbrödet har absorberat mjölken.
    • I en stor skål, kombinera blandfärs, lök, vitlök, ägg, persilja, oregano, spiskummin, paprikapulver, salt och svartpeppar.
    • Tillsätt det mjuka ströbrödet och blanda väl tills allt är ordentligt blandat, men var försiktig så att du inte överarbetar blandningen.
    • Forma blandningen till små köttbullar, cirka 2-3 cm i diameter.
  2. Stek köttbullarna
    • Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme.
    • Stek köttbullarna i omgångar tills de är brynta på alla sidor och genomstekta, cirka 10-15 minuter. Ta ut dem ur pannan och ställ åt sidan.
  3. Förbered tomatsåsen
    • I samma stekpanna, tillsätt lite mer olivolja om det behövs och fräs lök, vitlök och paprika tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 5 minuter.
    • Tillsätt de krossade tomaterna, oregano, basilika, socker, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda på låg värme i 10-15 minuter så att smakerna blandas väl och såsen tjocknar något.
  4. Kombinera och servera
    • Lägg tillbaka köttbullarna i tomatsåsen och låt dem sjuda i såsen i 10-15 minuter så att de absorberar smaken.
    • Smaka av såsen och justera kryddorna vid behov.
  5. Servera
    • Servera albondigas varma, gärna med ett strössel av färsk basilika eller persilja.
    • Albondigas är utmärkta att servera med ris, potatis eller ett gott bröd för att suga upp den läckra såsen.

Tips

  • För extra smak, kan du tillsätta en skvätt rödvin eller balsamvinäger i tomatsåsen.
  • Toppa med riven ost (som manchego eller parmesan) innan servering om du vill ha en extra touch av smak.
Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Penne med hackad chorizo
next
Autentisk Tapenade
previous
Penne med hackad chorizo
next
Autentisk Tapenade
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here