Ingredienser
-
2 msk olivolja eller kokosolja
-
1 stor gul lök, finhackad
-
3 vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk färsk ingefära, riven
-
1-2 röda chilis, finhackade
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk korianderpulver
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk chilipulver
-
2 stora sötpotatisar, skalade och tärnade
-
2 burkar (à 400 g) kokta kikärtor, avrunna och sköljda
-
1 burk (400 g) krossade tomater
-
4 dl kokosmjölk
-
2 dl vatten eller grönsaksbuljong
-
Salt & peppar efter smak
-
Tillbehör
-
Basmatiris eller Naanbröd
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Ingredienser2 msk olivolja eller kokosolja |
2
Utfört
|
Fräs lök och kryddorHetta upp oljan i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg till vitlök, ingefära och chili, och fräs i ytterligare 1–2 minuter tills det doftar gott. Tillsätt spiskummin, korianderpulver, gurkmeja, garam masala och chilipulver. Rör om väl och fräs i cirka 1 minut för att låta kryddorna blomma. |
3
Utfört
|
Tillsätt sötpotatis och kikärtorLägg i de tärnade sötpotatisarna och kikärtorna. Rör om så att de täcks av kryddorna. |
4
Utfört
|
Tillsätt vätska och låt kokaHäll i de krossade tomaterna, kokosmjölken och vatten (eller buljong). Rör om ordentligt och koka upp. Sänk värmen och låt grytan sjuda i 20–25 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk och genomkokt. Rör om då och då för att undvika att något bränner fast i botten. |
5
Utfört
|
Smaka avSmaka av grytan med salt och peppar, och justera kryddningen efter smak. |
6
Utfört
|
ServeringGarnera grytan med färsk koriander och servera den varm tillsammans med kokt basmatiris eller naanbröd. Tips För en extra proteinkälla kan du lägga till tofu eller tempeh. Grytan håller sig bra i kylskåpet i upp till tre dagar och är utmärkt att frysa in för framtida måltider. Den här grytan är perfekt för att värma upp en kall dag och bjuder på en härlig blandning av smaker och aromer. Hoppas du tycker om den! |