Background Image
0 0
Satayspett med Jordnötssås – Thailändsk stil

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Satayspett med Jordnötssås – Thailändsk stil

- Streetfoodens konung i Sydostasien

Features:
  • Recept med spellista
  • Starkt
Cuisine:

    Ingredients

    • För kycklingspetten

    • Marinad

    • Jordnötssåsen

    Directions

    Share

    Satayspett med jordnötssås är en populär rätt i hela sydostasien som ofta serveras direkt på gatan som förrätt eller huvudrätt där varje land har sin egen version.

    Läs hela här

      Förslag på passande musik till matlagningen

    Visited 37 times, 1 visit(s) today

    Steps

    1
    Done

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Done

    Marinad

    Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.

    Tillsätt kycklingstrimlorna och blanda väl så att de täcks av marinaden.

    Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marineras i kylskåpet i minst 1 timme, gärna över natten för mer smak.

    3
    Done

    Trä på spett

    Trä kycklingbitarna på de blötlagda träspetten. Tänk på att vara varsam med hygienen när du handskas med rå kyckling.

    4
    Done

    Grilla spetten

    Förvärm grillen eller stekpannan till medelhög värme.

    Grilla kycklingspetten i 5-7 minuter per sida, eller tills kycklingen är genomstekt och fått en fin grillyta.

    5
    Done

    Tillaga såsen

    Hetta upp en liten kastrull på medelhög värme.

    Tillsätt röd currypasta och fräs i 1 minut för att frigöra smakerna.

    Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, fisksås, farinsocker och limejuice. Rör om tills såsen är slät och tjocknar något.

    Smaka av och justera kryddningen efter behov. Om såsen är för tjock, kan du tillsätta lite vatten eller mer kokosmjölk för önskad konsistens.

    6
    Done

    Garnera och servera

    Häll upp såsen i en skål och toppa med krossade jordnötter.

    Servera kycklingspetten tillsammans med jordnötssåsen. Dekorera gärna med färsk koriander och limeklyftor.

    Satay passar perfekt med ångat jasminris eller en fräsch sallad vid sidan av.

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Saftiga lussebullar eller lussekatter till jul
    next
    Salade Niçoise – den godaste tonfisksalladen
    previous
    Saftiga lussebullar eller lussekatter till jul
    next
    Salade Niçoise – den godaste tonfisksalladen
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here