Background Image
0 0
Satayspett med Jordnötssås – Thailändsk stil

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Satayspett med Jordnötssås – Thailändsk stil

- Streetfoodens konung i Sydostasien

Typ av recept:
  • Recept med spellista
  • Starkt
Kök:

    Ingredienser

    • För kycklingspetten

    • Marinad

    • Jordnötssåsen

    Om receptet

    Dela

    Satayspett med jordnötssås är en populär rätt i hela sydostasien som ofta serveras direkt på gatan som förrätt eller huvudrätt där varje land har sin egen version.

    Läs hela här

      Förslag på passande musik till matlagningen

    Visited 37 times, 1 visit(s) today

    Så här gör du

    1
    Utfört

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Utfört

    Marinad

    Blanda alla ingredienserna till marinaden i en stor skål.

    Tillsätt kycklingstrimlorna och blanda väl så att de täcks av marinaden.

    Täck skålen med plastfolie och låt kycklingen marineras i kylskåpet i minst 1 timme, gärna över natten för mer smak.

    3
    Utfört

    Trä på spett

    Trä kycklingbitarna på de blötlagda träspetten. Tänk på att vara varsam med hygienen när du handskas med rå kyckling.

    4
    Utfört

    Grilla spetten

    Förvärm grillen eller stekpannan till medelhög värme.

    Grilla kycklingspetten i 5-7 minuter per sida, eller tills kycklingen är genomstekt och fått en fin grillyta.

    5
    Utfört

    Tillaga såsen

    Hetta upp en liten kastrull på medelhög värme.

    Tillsätt röd currypasta och fräs i 1 minut för att frigöra smakerna.

    Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, fisksås, farinsocker och limejuice. Rör om tills såsen är slät och tjocknar något.

    Smaka av och justera kryddningen efter behov. Om såsen är för tjock, kan du tillsätta lite vatten eller mer kokosmjölk för önskad konsistens.

    6
    Utfört

    Garnera och servera

    Häll upp såsen i en skål och toppa med krossade jordnötter.

    Servera kycklingspetten tillsammans med jordnötssåsen. Dekorera gärna med färsk koriander och limeklyftor.

    Satay passar perfekt med ångat jasminris eller en fräsch sallad vid sidan av.

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Saftiga lussebullar eller lussekatter till jul
    nästa recept
    Salade Niçoise – den godaste tonfisksalladen
    föregående recept
    Saftiga lussebullar eller lussekatter till jul
    nästa recept
    Salade Niçoise – den godaste tonfisksalladen
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here