Background Image
0 0

Tagine med Couscous och Merguez

Namnet "tagine" refererar både till maträtten och den speciella lergryta som används för att laga den. Tagine-grytan, med sitt koniska lock, möjliggör långsam tillagning där ångan cirkulerar tillbaka ner i rätten, vilket gör maten mör och smakrik.

Kök:

    Ingredienser

    • För Taginen/gjutjärnsgrytan

    • För couscousen

    Om receptet

    Dela

    Tagine med couscous och merguez är en klassisk rätt från Nordafrika, mest vanlig i Marocko där den bär på en rik historia och kulturell betydelse. I det här receptet får man ta en gjutjärnsgryta med lock om man inte har taginer. Merguezkorven ska vara gjord av lamm och den hittar man endast i vissa affärer eller hos slaktaren.

    Läs hela här

    Visited 42 times, 1 visit(s) today

    Så här gör du

    1
    Utfört

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Utfört

    Förbered Tagine/gjutjärnsgryta

    Hetta upp olivoljan i en stor gryta eller tagine på medelvärme. Tillsätt hackad lök och fräs tills den är mjuk och genomskinlig.

    Tillsätt vitlök, morot, paprika, zucchini och sötpotatis. Fräs i några minuter tills grönsakerna börjar mjukna.

    Blanda i kryddorna (paprikapulver, spiskummin, kanel, ingefära, gurkmeja och cayennepeppar). Rör om så att grönsakerna täcks av kryddorna.
    Häll i krossade tomater och buljong. Rör om och låt koka upp.

    Sänk värmen, täck grytan och låt sjuda i cirka 20 minuter, tills grönsakerna är mjuka.

    Tillsätt torkade aprikoser och oliver. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

    Under tiden, förbered merguez-korvarna:Stek dem i en separat panna över medelvärme tills de är genomstekta och har fått en fin brynt yta. Skär korvarna i bitar.

    Lägg de stekta merguez-bitarna i taginen precis innan servering, eller servera dem separat om du föredrar.

    3
    Utfört

    Förbered Couscous

    Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt olivolja och salt.

    Häll couscousen i det kokande vattnet. Rör om och ta bort kastrullen från värmen.

    Täck över kastrullen och låt couscousen stå i 5 minuter för att absorbera vätskan.

    Fluffa upp couscousen med en gaffel innan servering.

    4
    Utfört

    Servering

    Lägg couscous på tallrikar och toppa med taginen och merguez.

    Garnera med färsk koriander eller persilja.

    Tips:

    Variera grönsakerna efter säsong och tillgång.

    Lägg till en skvätt citronjuice för extra fräschör innan servering.

    Denna rätt är perfekt för en smakfull middag och ger en autentisk känsla av nordafrikanska smaker. Hoppas du gillar den! 🍲🌿

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Mohinga – Burmas nationalrätt med en twist av fisk
    nästa recept
    Yaprak Sarma – Turkiska Vinbladsdolmar
    föregående recept
    Mohinga – Burmas nationalrätt med en twist av fisk
    nästa recept
    Yaprak Sarma – Turkiska Vinbladsdolmar
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here