Ingredienser
-
Vattenmelon gelato
-
1 kg vattenmelon, skalad och urkärnad
-
150 gram socker
-
1 tsk citronsaft
-
2,5 dl grädde
-
2,5 dl mjölk
-
1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
-
Ananasgelato
-
1 Kg färsk ananas, skalad och urkärnad
-
150 gram socker
-
1 tsk citronsaft
-
2,5 dl grädde
-
2,5 dl mjölk
-
1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
Om receptet
Båda dessa recepten är fria från ägg.
Vattenmelongelato
Ingredienser:
- 1 kg vattenmelon, skalad och urkärnad
- 150 g socker
- 1 tesked citronsaft
- 2,5 dl grädde
- 2,5 dl mjölk
- 1 tesked vaniljextrakt (valfritt)
Instruktioner:
- Förbered vattenmelonen:
- Skär vattenmelonen i bitar och lägg dem i en mixer eller matberedare. Mixa tills du får en helt slät puré. Om du vill, kan du sila purén genom en finmaskig sil för att få bort eventuella små bitar och fröer.
- Blanda ingredienserna:
- I en stor skål, blanda vattenmelonpurén med socker och citronsaft. Rör om tills sockret är helt upplöst.
- Tillsätt grädde och mjölk:
- Blanda i grädde och mjölk. Om du använder vaniljextrakt, tillsätt det nu. Rör om tills allt är väl blandat.
- Kyl blandningen:
- Täck skålen med plastfolie och kyl blandningen i kylskåp i minst 2 timmar eller tills den är riktigt kall.
- Kör i glassmaskin:
- Om du har en glassmaskin, häll blandningen i maskinen och följ tillverkarens instruktioner för att frysa gelaton. Detta brukar ta mellan 20-30 minuter.
- Frys gelaton:
- När gelaton har fått en mjuk och krämig konsistens, överför den till en lufttät behållare och frysa i minst 2 timmar för att den ska bli fastare.
- Servera:
- Ta ut gelaton ur frysen några minuter innan du serverar den så att den blir lättare att skopa.
Ananasgelato
Ingredienser:
- 1 kg färsk ananas, skalad och urkärnad
- 150 g socker
- 1 tesked citronsaft
- 250 ml grädde
- 250 ml mjölk
- 1 tesked vaniljextrakt (valfritt)
Instruktioner:
- Förbered ananasen:
- Skär ananasen i bitar och lägg dem i en mixer eller matberedare. Mixa tills du får en helt slät puré. Om du vill kan du sila purén genom en finmaskig sil för att få bort eventuella bitar och fibrer.
- Blanda ingredienserna:
- I en stor skål, blanda ananaspurén med socker och citronsaft. Rör om tills sockret är helt upplöst.
- Kombinera grädde och mjölk:
- I en separat skål, blanda grädde och mjölk tills de är väl blandade. Om du använder vaniljextrakt, tillsätt det nu.
- Kyl blandningen:
- Blanda ananaspurén med grädde- och mjölkblandningen. Rör om tills allt är väl blandat. Täck skålen med plastfolie och kyl blandningen i kylskåp i minst 2 timmar eller tills den är riktigt kall.
- Kör i glassmaskin:
- Häll blandningen i glassmaskinen och följ tillverkarens instruktioner för att frysa gelaton. Detta brukar ta mellan 20-30 minuter.
- Frys gelaton:
- När gelaton har fått en mjuk och krämig konsistens, överför den till en lufttät behållare och frysa i minst 2 timmar för att den ska bli fastare.
- Servera:
- Ta ut gelaton ur frysen några minuter innan du serverar den så att den blir lättare att skopa.
Pröva med dina egna smaker. Njut av din hemgjorda gelato!
Visited 6 times, 1 visit(s) today