Background Image
  • Home
  • Fisk
  • Stekt lax med krämig citrontagliatelle & sparris
0 0
Stekt lax med krämig citrontagliatelle & sparris

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Stekt lax med krämig citrontagliatelle & sparris

Det här receptet ger en härligt krämig pasta som kompletterar den saftiga laxen och den krispiga sparrisen perfekt.

Om receptet

Dela

Ingredienser

För laxen:

  • 4 laxfiléer (à ca 150-200 g)
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 citron, skivad
  • 1 msk hackad färsk dill (valfritt)

För den krämiga citrontagliatellen:

  • 250 g tagliatelle (eller annan pasta)
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad (valfritt)
  • Salt och svartpeppar
  • En skvätt pastavatten (om det behövs)

För sparrisen:

  • 1 bunt grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad (valfritt)
  • 1 msk hackad färsk persilja (valfritt)

Instruktioner

  1. Förbered laxen:
    • Krydda laxfiléerna med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
    • Lägg laxfiléerna i pannan med skinnsidan nedåt (om de har skinn) och stek i 4-5 minuter per sida, eller tills laxen är genomstekt och har en fin gyllenbrun yta. Lägg citronskivorna i pannan under de sista 2 minuterna av stekningen.
    • Ta bort laxen från pannan och låt den vila i några minuter. Strö över hackad dill om du vill.
  2. Koka tagliatelle:
    • Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Häll av vattnet och spara en kopp av pastavattnet.
  3. Förbered den krämiga citrontagliatellen:
    • Smält smöret och olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme.
    • Tillsätt den finhackade vitlöken om du använder det och stek i 1 minut tills den är doftande.
    • Tillsätt citronskal och citronsaft och rör om.
    • Häll i grädden och låt den sjuda i några minuter tills såsen tjocknar något.
    • Rör ner den rivna parmesanosten och blanda tills den smälter och såsen blir krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg i den kokta tagliatellen och blanda väl. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.
  4. Förbered sparrisen:
    • Klipp eller bryt bort de träiga ändarna på sparrisen.
    • Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlöken om du använder det och stek i 1 minut tills den är doftande.
    • Lägg i sparrisen och stek i 4-6 minuter, eller tills sparrisen är mjuk och lätt krispig. Krydda med salt och svartpeppar.
    • Strö över hackad persilja om du vill.
  5. Servera:
    • Lägg en portion krämig citrontagliatelle på varje tallrik.
    • Toppa med en laxfilé och lägg några sparrisstjälkar vid sidan.
    • Garnera med de stekta citronskivorna från pannan och eventuellt extra dill eller persilja.

Hoppas det smakar!

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Saftiga Blåbärsmuffins – enkla men goda
nästa recept
Chiapudding med bärkompott
föregående recept
Saftiga Blåbärsmuffins – enkla men goda
nästa recept
Chiapudding med bärkompott
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here