Ingredienser
-
3 medelstora potatisar
-
1 medelstor zucchini
-
1 morot
-
1 liten gul lök
-
2 pressade vitlöksklyftor
-
2 ägg
-
1 dl mjöl
-
1/2 tsk bakpulver
-
1 tsk salt
-
1/2 tsk svartpeppar
-
1/2 dl hackad färsk persilja
-
Olja för stekning
-
Valfria färska örter för garnering
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered grönsakernaSkala och riv potatisarna grovt. |
2
Utfört
|
Pressa ut vätskaLägg de rivna grönsakerna i en ren kökshandduk eller i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Detta är viktigt för att plättarna ska bli krispiga. |
3
Utfört
|
Blanda smetenI en stor skål, blanda de rivna och avrunna grönsakerna med pressad vitlök, ägg, mjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och hackad persilja eller dill. Blanda väl tills allt är jämnt fördelat. |
4
Utfört
|
Stek plättarnaVärm ett tunt lager olja i en stor stekpanna på medelhög värme. |
5
Utfört
|
Håll dem varmaLägg de färdigstekta plättarna på en tallrik täckt med hushållspapper för att absorbera överflödig olja. Håll dem varma i ugnen på låg värme medan du steker resten. |
6
Utfört
|
ServeringGarnera med färska örter om så önskas. Servera plättarna varma, gärna med en klick gräddfil, yoghurt eller en annan favoritdipp. Tips: |