Ingredienser
-
1 liten pumpa eller 1 liten butternut squash (skalad och tärnad)
-
2 msk vegetabilisk olja eller ghee
-
1 stor lök, finhackad
-
2 vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1-2 färska tomater, finhackade
-
1 tsk malen kardemumma
-
1 tsk malen koriander
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk garam masala
-
1/2 tsk cayennepeppar (kan justeras efter önskad hetta)
-
4 dl grönsaksbuljong
-
1 dl vatten
-
1 dl grekisk yoghurt (eller annan naturell yoghurt)
-
Salt & peppar efter smak
-
Färsk koriander eller mynta för garnering (valfritt)
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Ingredienser |
2
Utfört
|
Förbered PumpanOm du använder en hel pumpa eller squash, skala den och ta bort fröna. Skär den i små tärningar. |
3
Utfört
|
Fräs Lök och KryddorHetta upp oljan eller ghee i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt den hackade löken och fräs tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 5-7 minuter. Tillsätt vitlök och riven ingefära och fräs i ytterligare 1 minut. |
4
Utfört
|
KryddaTillsätt de malda kryddorna (kardemumma, koriander, gurkmeja, spiskummin, garam masala och cayennepeppar). Rör om och låt kryddorna fräsa i ca 1 minut för att frigöra deras aromer. |
5
Utfört
|
Tomater och PumpaTillsätt de hackade tomaterna och fräs i några minuter tills tomaterna mjuknar. Lägg i pumpatärningarna och rör om så att de täcks av kryddorna. |
6
Utfört
|
SoppaHäll i grönsaksbuljong och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda i 20-25 minuter eller tills pumpan är helt mjuk. |
7
Utfört
|
Mixa SoppanAnvänd en stavmixer för att mixa soppan slät direkt i kastrullen. Alternativt, överför soppan till en blender i omgångar och mixa tills den är helt slät. |
8
Utfört
|
Tillsätt YoghurtRör ner yoghurten i den varma soppan och rör om tills den är väl blandad. Smaka av med salt och svartpeppar. |
9
Utfört
|
ServeraHäll upp soppan i skålar och garnera med färsk koriander eller mynta om du vill. Servera med naanbröd eller ris om så önskas. Tips: Bon Appetit! |