Background Image
0 0
Vegetariska currypuffs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vegetariska currypuffs

Cuisine:

    Ingredients

    • DEG

    • FYLLNING

    Directions

    Share
    Visited 12 times, 1 visit(s) today

    Steps

    1
    Done

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Done

    Förbered degen

    Blanda mjöl och salt i en stor skål.

    Tillsätt det kalla smöret och använd fingertopparna eller en bakblandare för att smula smöret i mjölet tills det liknar grova brödsmulor.

    Tillsätt iskallt vatten, en matsked i taget, och blanda tills degen precis kommer ihop.

    Forma degen till en boll, platta till den något och linda in den i plastfolie. Kyl i kylskåpet i minst 30 minuter.

    3
    Done

    Förbered fyllningen

    Hetta upp oljan i en stekpanna över medelvärme.

    Tillsätt lök och vitlök, och stek tills de är mjuka och genomskinliga.

    Tillsätt kycklingfärsen eller nötköttet och stek tills det är genomstekt.

    Tillsätt curry pulver, koriander, spiskummin, gurkmeja och chilipulver. Stek i ytterligare 1-2 minuter.

    Tillsätt potatisen och kokosmjölken (eller vatten). Låt sjuda tills potatisen är mjuk och vätskan har reducerats, cirka 10-15 minuter.

    Rör ner ärtorna och smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna.

    4
    Done

    Montera och baka curry puffs

    Förvärm ugnen till 200°C.

    Kavla ut degen på en lätt mjölad yta till en tjocklek av cirka 3 mm.

    Skär ut rundlar med en kakform eller ett glas (cirka 10 cm i diameter).

    Lägg en sked fyllning i mitten av varje rundel.

    Vik degen över fyllningen för att skapa en halvmåneform och försegla kanterna genom att trycka ihop dem med en gaffel.

    Placera curry puffsen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.

    Pensla degen med uppvispat ägg för att få en gyllene yta.

    5
    Done

    Baka

    Baka i den förvärmda ugnen i 20-25 minuter eller tills curry puffsen är gyllenbruna och krispiga.

    Servera curry puffsen varma med en dippsås som sweet chili sås eller raita.

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Ugnsbakad Kyckling med Medelhavssmaker
    next
    Currykryddad Kormasoppa med Pumpa
    previous
    Ugnsbakad Kyckling med Medelhavssmaker
    next
    Currykryddad Kormasoppa med Pumpa
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here