Background Image
  • Home
  • Asiatiskt
  • Pho bo – vietnamesiska nudlar & nötkött i en consommé
1 0
Pho bo – vietnamesiska nudlar & nötkött i en consommé

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Ingredienser

Portioner:
Buljongen
1,5 kg nötköttsben (märgben, oxsvans eller bringa)
500 g nötköttsbringa
2 stora gula lökar, halverade
1 bit ingefära (ca 10 cm), halverad
5 stjärnanis
4 kanelstänger
6 kryddnejlikor
2 msk korianderfrön
1 msk fänkålsfrön
1 msk socker
2 msk fisksås
1,5 msk salt
5 liter vatten

Pho bo – vietnamesiska nudlar & nötkött i en consommé

- Món mì và thịt bò Việt Nam trong nước dùng -

Pho Bo anses ha uppstått i norra Vietnam, specifikt i Nam Dinh och Hanoi-regionerna, någon gång i början av 1900-talet, och har påverkan ifrån den franska kolonialtiden i form av nöttkött och consommé.

Kök:

    Ingredienser

    • Buljongen

    Om receptet

    Dela

    Här är ett autentiskt recept på Pho Bo, den vietnamesiska nötköttsoppan, som är så älskad för sina komplexa och rika smaker:

    Ingredienser

    Buljong:

    • 1,5 kg nötköttsben (märgben, oxsvans eller bringa)
    • 1 bit nötköttsbringa (ca 500 g)
    • 2 stora gula lökar, halverade
    • 1 bit ingefära (ca 10 cm), halverad
    • 5 stjärnanis
    • 4 kanelstänger
    • 6 kryddnejlikor
    • 2 msk korianderfrön
    • 1 msk fänkålsfrön
    • 1 msk socker
    • 2 msk fiskås
    • 1,5 msk salt
    • 5 liter vatten

    Till servering:

    • 400 g risnudlar (pho nudlar)
    • 300 g tunt skivad nötkött (filé, ryggbiff eller bringa)
    • Färska böngroddar
    • Thaibasilika
    • Färsk koriander
    • Färsk mynta
    • Tunna skivor rödlök
    • Tunna skivor salladslök
    • Limeklyftor
    • Skivade chilifrukter
    • Hoisinsås och srirachasås

    Instruktioner

    1. Rosta löken och ingefäran: För att få fram smakerna, rosta den halverade löken och ingefäran över öppen låga eller under grillen tills de får lite färg och blir doftande. Det tar cirka 5-10 minuter.
    2. Koka benen: Lägg nötköttsbenen i en stor gryta och täck dem med kallt vatten. Koka upp och låt koka i några minuter. Häll sedan av vattnet och skölj benen noggrant. Detta steg hjälper till att få bort orenheter och gör buljongen klarare.
    3. Gör buljongen: Lägg tillbaka de rengjorda benen i grytan tillsammans med nötköttsbringan. Tillsätt rostad lök, ingefära, stjärnanis, kanelstänger, kryddnejlikor, korianderfrön och fänkålsfrön. Täck med 5 liter kallt vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i minst 6 timmar, helst 10 timmar, för att utveckla en djup och rik smak. Skumma av ytan regelbundet för att ta bort fett och skum.
    4. Smaksätt buljongen: Efter att buljongen sjudit, ta ut nötköttsbringan och sätt åt sidan. Sila buljongen genom en finmaskig sil eller ostduk för att få bort alla fasta partiklar. Häll tillbaka buljongen i grytan och tillsätt socker, fiskås och salt. Smaka av och justera kryddningen efter behov.
    5. Förbered nudlarna: Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
    6. Förbered nötköttet: Skiva den kokta nötköttsbringan tunt. Lägg de råa nötköttskivorna (filé, ryggbiff eller bringa) i frysen i cirka 15-20 minuter för att göra dem enklare att skiva tunt.
    7. Montera soppan: Fördela risnudlarna i skålar. Lägg på skivor av den kokta nötköttsbringan och rått nötkött. Häll över den heta buljongen så att det råa nötköttet tillagas av värmen. Toppa med färska böngroddar, thaibasilika, koriander, mynta, rödlök, salladslök och chili. Servera med limeklyftor, hoisinsås och srirachasås vid sidan av.

    Pho Bo är en rituell måltid där varje komponent har sin plats och bidrar till den samlade upplevelsen av denna fantastiska vietnamesiska rätt. Njut av din autentiska Pho Bo!

    Visited 28 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Hemmagjorda gnocchis
    nästa recept
    Tomatsoppa med mandelkross & toast
    föregående recept
    Hemmagjorda gnocchis
    nästa recept
    Tomatsoppa med mandelkross & toast
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here