Ingredienser
-
100 g ädelost (t.ex. Roquefort, Gorgonzola eller Stilton)
-
1 dl majonnäs
-
1,5 dl gräddfil
-
1 msk vitvinsvinäger
-
1 msk citronsaft
-
1 tsk worchestersås
-
0.5 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk lökpulver
-
Salt & peppar efter smak
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Smula ädelostenBörja med att smula ädelosten i en skål. |
2
Utfört
|
Blanda basenTillsätt majonnäs, gräddfil (eller crème fraîche), och kärnmjölk (eller vanlig mjölk) till den smulade osten. Blanda väl tills allt är jämnt fördelat. |
3
Utfört
|
SmaksättningTillsätt vitvinsvinäger, citronsaft, worcestershiresås, vitlökspulver, lökpulver och socker. Blanda noggrant. |
4
Utfört
|
Justera konsistensOm dressingen är för tjock, tillsätt lite mer kärnmjölk eller vanlig mjölk, en matsked i taget, tills du får önskad konsistens. |
5
Utfört
|
Smaka avSmaka av med salt och svartpeppar. Justera kryddorna efter smak. |
6
Utfört
|
Låt ståFör bästa smak, låt dressingen stå i kylskåpet i minst en timme innan servering så att smakerna får tid att utvecklas. |
7
Utfört
|
ServeringstipsDenna blue cheese-dressing är utmärkt som salladsdressing, dipp till grönsaker, eller som sås till kött och kyckling. Den kan också användas som topping på hamburgare eller som dipp till buffalo wings. |