Ingredienser
-
1 kg räkor (skalade och rensade)
-
4 msk smör
-
4 msk olivolja
-
1 gul lök, finhackad
-
6 st. vitlöksklyftor
-
1 msk worchestersås
-
1 msk citronsaft (spara skalet)
-
1 msk citronsaft (spara skalet)
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk cayennepeppar
-
1 tsk svarrtpeppar
-
1 tsk salt
-
1 tsk socker
-
1 dl kycklingbuljong
-
1 dl vitt vin
-
hackad färsk persilja
-
1 citron för garnering
-
baguette eller annat bröd
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered RäkornaSkala och rensa räkorna, men lämna svansen på om du vill. Skölj och torka dem lätt med papper. |
2
Utfört
|
Koka såsenI en stor stekpanna eller gryta, smält smöret och olivoljan över medelhög värme. |
3
Utfört
|
Krydda och smaksättRör ner Worcestershiresåsen, citronsaft, paprikapulver, rökt paprikapulver, timjan, oregano, cayennepeppar, svartpeppar, salt och socker (om du använder det). |
4
Utfört
|
Tillsätt RäkornaLägg i räkorna i pannan och rör om så att de täcks ordentligt av såsen. |
5
Utfört
|
ServeraStrö över hackad persilja och servera genast med citronklyftor. |