Ingredienser
-
Olivsallad
-
1 dl gröna oliver, grovhackade
-
1 dl svarta oliver, grovhackade
-
1 dl pickles
-
2 msk kapris, avrunna och grovhackade
-
1 vitlöksklyfta
-
1 msk hackad färsk persilja
-
1 tsk torkad oregano
-
1 tsk rund brödkaka, valfri
-
3 msk olivolja
-
Salt & peppar efter smak
-
Mackan
-
1 rund brödkaka, valfri
-
150 g salami, skivad
-
150 g mortadella, skivad
-
150 g prosciutto
-
150 g valfri ost
-
150 g skivad mozzarellaost
Om receptet
[spotifyplaybutton play=”https://open.spotify.com/playlist/4QD1oZsfsDM9tiPVscuFn5?si=c2597de5a07d4ae7″]
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered olivsalladenBlanda alla ingredienser till olivsalladen i en skål. Täck över och låt stå i kylen i minst 1 timme (helst över natten) för att smakerna ska utvecklas. |
2
Utfört
|
Förbered smörgåsenSkär brödet horisontellt i två halvor. |
3
Utfört
|
Montera smörgåsenBörja med att sprida ett generöst lager av olivsallad på den nedre halvan av brödet. |
4
Utfört
|
ServeringTryck ihop smörgåsen lätt och linda in den i plastfolie. Njut av din hemlagade muffuletta! Den är perfekt för picknickar, luncher eller som en del av en festbuffé. |