Background Image
0 0
Cajun Crawfish Boil – Koka kräftor som i New Orleans

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2-2,5 kg levande kräftor
2 liter vatten
5 matskedar cajunblandning
1 citron
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 majskolvar, delade i 3
0,5 kg potatisar
3 färska lagerblad
Ett halvt knippe färsk dill
1 msk cayennepeppar
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
250 g. rökt korv
Cajunblandning
2 msk paprikapulver
1 msk salt
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk torkade chiliflakes
1 tsk socker
1 tsk senapspulver

Cajun Crawfish Boil – Koka kräftor som i New Orleans

"Kräftkokning är en viktig social och kulturell aktivitet i Louisiana. Det är ofta kopplat till festivaler, helgdagar och speciella tillfällen. Det representerar en del av den cajunska livsstilen och kulturen"

Features:
  • Starkt
Cuisine:

    Ingredients

    • Cajunblandning

    Directions

    Share

    Cajun-kräftkokning, är en traditionell maträtt som är djupt rotad i Louisiana och den cajunska kulturen i den sydvästra delen av USA. Cajun-kulturen, som är en kulturgrupp som härstammar från franska kolonister som bosatte sig i Louisiana på 1700-talet. De kallades “Acadians” och fördrevs från Kanada, och deras franska dialekt och matlagning blandades med de lokala ingredienserna och traditionerna i Louisiana.

    Passande musik till matlagningen

    [spotifyplaybutton play=”https://open.spotify.com/track/0p5zJBYoJOzVLBiDeA0PvS?si=47229841b0dc4480″]

     

    Visited 16 times, 1 visit(s) today

    Steps

    1
    Done

    Förbered kryddblandning

    Blanda alla ingredienser noggrant i en skål.

    2
    Done

    Rengör kräftorna

    Lägg kräftorna i en stor behållare fylld med kallt vatten. Skölj dem noggrant för att få bort smuts och sand. Byt vatten flera gånger tills vattnet är klart.

    3
    Done

    Förbered kokvattnet

    I en stor gryta, fyll med vatten och tillsätt Cajun-kryddblandningen, citronsaft och citronhalvor, lökar, vitlök, lagerblad, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Koka upp blandningen och låt sjuda i cirka 10 minuter för att utveckla smakerna.

    4
    Done

    Lägg till grönsaker och korv

    Tillsätt potatisarna och koka i cirka 10-15 minuter, eller tills de är nästan mjuka.
    Lägg sedan i majskolvarna och den rökta korven. Låt koka i ytterligare 5-7 minuter.

    5
    Done

    Koka kräftorna

    Tillsätt de rengjorda kräftorna till grytan och se till att de täcks av kryddvattnet. Koka kräftorna i cirka 5-7 minuter, eller tills de blir röda och är genomkokta. Rör om då och då för att säkerställa att alla kräftor kokas jämnt.

    6
    Done

    Låt kräftorna dra

    Stäng av värmen och låt kräftorna dra i kryddvattnet i ytterligare 20-30 minuter. Detta hjälper dem att absorbera smakerna ännu mer.

    7
    Done

    Servering

    Ta upp kräftorna, grönsakerna och korven med en hålslev och lägg på en stor serveringsbricka eller tidningspapper för en autentisk upplevelse.
    Garnera med färsk dill och servera med citronklyftor.

    Servera kräftorna varma med smör och extra Cajun-krydda vid sidan om, om så önskas. Ett kallt glas öl eller lemonad passar utmärkt till denna rätt.

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Gnocchi med Tomatsås & Kräftor
    next
    Muffuletan – New Orleans stolthet med italienska rötter
    previous
    Gnocchi med Tomatsås & Kräftor
    next
    Muffuletan – New Orleans stolthet med italienska rötter
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here