Ingredienser
-
250 g smör
-
1 dl vatten
-
2 dl vetemjöl
-
4 stora ägg
-
Degen
-
5 dl mjölk
-
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljpulver
-
4 äggulor
-
1 dl socker
-
1/4 dl potatismjöl
-
50 g smör
Om receptet
Så här gör du
1
Utfört
|
Förbered degenFörvärm ugnen till 200°C (390°F). |
2
Utfört
|
Grädda degenGrädda i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills degen är gyllenbrun och genomgräddad. |
3
Utfört
|
Förbered vaniljkrämenOm du använder en vaniljstång, skär den på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt både fröna och stången i mjölken. |
4
Utfört
|
Montera KarpatkanLägg en av de gräddade degplattorna på ett serveringsfat. |
5
Utfört
|
ServeraPudra över florsocker innan servering om du vill. |