Background Image
0 0
Bönor på toast

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Bönor på toast

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Ingredienser

    • För bönorna
      • 1 burk (400 g) vita bönor i tomatsås (obs! kolla så såsen inte innehåller animaliska produkter)
      • 1 liten lök, finhackad
      • 1 vitlöksklyfta, pressad
      • 1 msk olivolja
      • 1 tsk rökt paprikapulver
      • 1/2 tsk torkad oregano eller basilika
      • 1/2 tsk socker (valfritt, för att balansera syran)
      • Salt och svartpeppar efter smak
      • 1/2 kopp vatten (eller mer om det behövs)
    • För toasten
      • 4 skivor bröd (t.ex. fullkorn, surdegsbröd eller annat valfritt bröd)
      • Smör eller margarin för att rosta brödet

    Instruktioner

    1. Förbered bönorna
      • Värm olivoljan i en stor panna över medelhög värme.
      • Lägg i den hackade löken och stek tills den är mjuk och genomskinlig, cirka 5 minuter.
      • Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1 minut tills den är aromatisk.
    2. Koka bönorna
      • Tillsätt bönorna med tomatsåsen i pannan tillsammans med rökt paprikapulver, torkad oregano (eller basilika), och socker (om du använder det). Rör om så att allt blandas.
      • Tillsätt vatten för att justera konsistensen. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 10-15 minuter tills såsen har tjocknat något och bönorna är genomvärmda.
      • Smaka av med salt och svartpeppar och justera kryddningen om det behövs.
    3. Förbered toasten
      • Under tiden bönorna kokar, rosta brödskivorna till önskad krispighet i en brödrost eller på en grillpanna. Smörj dem med smör eller margarin om du vill.
    4. Servera
      • Lägg de rostade brödskivorna på tallrikar och toppa dem med den varma bönblandningen.

    Variationer och Tillägg:

    • Tillsätt hackade grönsaker som paprika, svamp eller spenat till bönblandningen för extra näring och smak.
    • För mer krydda, tillsätt en nypa chiliflakes eller några droppar tabasco.
    • Strö över riven ost eller fetaost innan servering för en extra smakdimension.
    • För en köttigare version kan du lägga till stekt bacon eller korvbitar.
    Visited 3 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Klassisk New England Clam Chowder
    nästa recept
    Penne med hemmagjord pesto
    föregående recept
    Klassisk New England Clam Chowder
    nästa recept
    Penne med hemmagjord pesto
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here