Background Image
0 0
Belgiska Våfflor med Bär

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Belgiska Våfflor med Bär

En liten tjockare våffla än den traditionella

Kök:

    Om receptet

    Dela

    Ingredienser

    • För våfflorna
      • 2,5 dl vetemjöl
      • 1 msk bakpulver
      • 0,5 tsk salt
      • 2 msk socker
      • 2 stora ägg
      • 2,5 dl mjölk
      • 100 g smör, smält och avsvalnat
      • 1 tsk vaniljextrakt
    • För servering
      • 2 dl färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon)
      • 1 msk socker (om bären är syrliga)
      • Vispad grädde eller glass (valfritt)
      • Sirap eller honung (valfritt)

    Instruktioner

    1. Förbered våffelsmeten
      • I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker.
      • I en separat skål, vispa ihop äggen, mjölken, smält smör och vaniljextrakt.
      • Häll de våta ingredienserna i de torra ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Undvik att överarbeta smeten; det ska vara lite klumigt.
    2. Värm våffeljärnet
      • Förvärm ditt belgiska våffeljärn enligt tillverkarens instruktioner. Om det är nödvändigt, pensla det lätt med lite olja eller smör för att förhindra att våfflorna fastnar.
    3. Grädda våfflorna
      • Häll tillräckligt med smet i våffeljärnet för att täcka ytan, utan att överfylla det.
      • Stäng locket och grädda i 4-5 minuter, eller tills våfflorna är gyllene och krispiga. Gräddningstiden kan variera beroende på ditt våffeljärn.
    4. Förbered bären
      • Om du använder färska bär, tvätta dem noggrant. Om bären är syrliga, strö över lite socker och låt stå i 10 minuter så att de släpper lite saft.
    5. Servera
      • Lägg våfflorna på ett serveringsfat och toppa med färska bär.
      • Om du vill kan du lägga till vispad grädde, glass, sirap eller honung.

    Tips:

    • Prova att tillsätta lite grovt socker i smeten för en extra krispig yta på våfflorna.
    • Lägg till lite rivet citronskal eller kanel i smeten för en extra smakdimension.
    • Koka bären med lite socker och citronjuice i en liten kastrull för att göra en bärsås som du kan hälla över våfflorna.

    Dessa belgiska våfflor är läckra och kan enkelt anpassas efter din smak. Hoppas du njuter av dem!

    Visited 2 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    Recensioner

    Genomsnittligt omdöme:
    (5)
    Total Reviews: 1
    Om Mauritzons Mat

    föregående recept
    Brownies med mintsmak
    nästa recept
    Kokta Blåmusslor i Chili
    föregående recept
    Brownies med mintsmak
    nästa recept
    Kokta Blåmusslor i Chili
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here