Background Image
0 0
Brownies med mintsmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Brownies med mintsmak

Den friska mintsmaken i kombination med den rika chokladen ger en härlig twist på traditionella brownies.

Directions

Share

Ingredienser

  • För Brownies
    • 200 g mörk choklad (minst 70% kakao)
    • 150 g smör
    • 2 dl strösocker
    • 4 ägg
    • 1,5 dl vetemjöl
    • 0,5 dl kakao
    • 1 tsk vaniljextrakt
    • 1 tsk pepparmyntsextrakt (kan justeras efter smak)
    • 0,5 dl chokladchips eller hackad choklad (t.ex. mjölkchoklad eller mörk choklad)
  • För Dekoration (valfritt)
    • 0,5 dl grädde
    • 100 g mörk choklad
    • 1 tsk pepparmyntsextrakt

Instruktioner

  1. Förbered ugnen och pajform
    • Förvärm ugnen till 175°C.
    • Klä en bakform (cirka 20×20 cm) med bakplåtspapper eller smörj den lätt.
  2. Smält choklad och smör
    • Hacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
    • Smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn i 30-sekunders intervaller, rör om mellan varje intervall tills smöret och chokladen är helt smält och blandat.
  3. Blanda ingredienser
    • Ta bort skålen från värmen och rör ner socker i den smälta chokladblandningen.
    • Tillsätt ett ägg i taget, rör om väl mellan varje tillsättning.
    • Blanda i vaniljextrakt och pepparmyntsextrakt.
    • Sikta i vetemjöl och kakao, och rör om tills allt är väl blandat.
    • Tillsätt chokladchips och rör om för att fördela dem jämnt i smeten.
  4. Grädda
    • Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna ut ytan med en spatel.
    • Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills en tandpetare som sticks i mitten kommer ut med bara några fuktiga smulor. Brownies ska vara något kladdiga i mitten.
  5. Förbered dekoration (valfritt)
    • När brownisarna har svalnat något, värm grädden i en liten kastrull tills den nästan kokar.
    • Häll den varma grädden över hackad mörk choklad i en skål och låt stå i 1 minut. Rör tills blandningen är helt slät.
    • Tillsätt pepparmyntsextraktet och rör om väl.
    • Häll den mintchokladganachen över de avsvalnade brownies och låt stelna.
  6. Servera
    • Skär brownies i bitar när ganachen har stelnat.
    • För bästa resultat, låt brownies stå i rumstemperatur eller kylskåp för att låta smakerna sätta sig.

Hoppas du gillar dem!

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Blåbärspaj med Flätat Lock
next
Belgiska Våfflor med Bär
previous
Blåbärspaj med Flätat Lock
next
Belgiska Våfflor med Bär
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here