Background Image
0 0
Grillad lammkofta i yoghurtsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Grillad lammkofta i yoghurtsås

Directions

Share

Ingredienser

  • 500 gram lammfärs
  • 1 lök, riven eller mycket finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1½ msk malen kummin
  • 1½ msk färska mynta blad, finhackade
  • 1½ msk färska bladpersilja, finhackade
  • ½ msk krossade röda chiliflakes, valfritt
  • 1 tsk fint havssalt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Trä- eller metallspett

Instruktioner

  1. Förvärm grillen eller grillpannan på medelhög värme.
  2. I en stor skål, kombinera lammfärs, riven lök, vitlök, malen kummin, mynta, persilja, chiliflakes (om du använder), salt och peppar. Blanda väl tills alla ingredienser är jämnt fördelade.
  3. Dela färsblandningen i lika stora delar och forma varje del till avlånga köttfärsringar runt spetten. Tryck till ordentligt så att färsen sitter fast.
  4. Grilla koftorna i cirka 10-12 minuter, vänd dem då och då tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg.

Vitlöks- och Örtyoghurtsås

Ingredienser

  • 150 g naturell yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk färska mynta blad, finhackade
  • 1 msk färska bladpersilja, finhackade

Instruktioner

  1. I en liten skål, blanda yoghurt, vitlök, mynta och persilja.
  2. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  3. Låt såsen stå i kylskåpet i minst 30 minuter för att smakerna ska utvecklas.

Servering

Servera lammkoftorna varma tillsammans med vitlöks- och örtyoghurtsåsen. De kan serveras med pita- eller flatbröd, en fräsch sallad och kanske lite extra mynta och persilja som garnering.

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Stekt Gnocchi med Mandel och Citronsmör
next
Blåbärspaj med Flätat Lock
previous
Stekt Gnocchi med Mandel och Citronsmör
next
Blåbärspaj med Flätat Lock
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here