Background Image
0 0
Rökta räkor med saffransaioli

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Rökta räkor med saffransaioli

Frysta räkor gör att du kan röka dem lite längre medans de samtidigt tinar. På det sättet undviker man att de blir överkokta och sega.

Om receptet

Dela

Ingredienser

Rökta Räkor:

  • 1 kg frysta räkor med skal
  • 2 nävar rökspån (gärna alspån eller bokspån)

Saffransaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Tillbehör

  • Färskt bröd eller baguette
  • Citronklyftor
  • Färsk dill för garnering

Instruktioner

Rökta Räkor

  1. Förbered rökningen
    • Blötlägg rökspånen i vatten i cirka 30 minuter.
    • Förbered grillen för indirekt grillning. Om du använder en kolgrill, placera kolen på ena sidan av grillen och lämna den andra sidan utan kol. Om du använder en gasolgrill, tänd bara brännarna på ena sidan.
  2. Rök räkorna
    • Häll av vattnet från rökspånen och lägg dem i en rökbox eller på ett ark aluminiumfolie som du viker upp runt spånen för att skapa en liten paket.
    • Lägg paketet eller rökboxen direkt på kolen eller över den tända brännaren.
    • Placera räkorna på grillgallret över den icke uppvärmda sidan av grillen (indirekt värme).
    • Stäng locket och rök räkorna i cirka 10–15 minuter, eller tills de är genomvarma och har fått en fin röksmak.

Saffransaioli

  1. Förbered saffran
    • Lös upp saffranet i en tesked varmt vatten och låt det stå i några minuter för att utveckla smaken.
  2. Gör aiolin
    • Blanda saffransblandningen med majonnäsen i en skål.
    • Tillsätt den finhackade vitlöken och citronsaften.
    • Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg upp de rökta räkorna på ett serveringsfat. Garnera med färsk dill och citronklyftor.
  2. Servera med saffransaioli och färskt bröd vid sidan om.

Njut av de smakrika rökta räkorna tillsammans med den krämiga saffransaiolin och det nybakade brödet!

Visited 12 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

Genomsnittligt omdöme:
(5)
Total Reviews: 1
Om Mauritzons Mat

föregående recept
Confiterad anka med aprikosmole
nästa recept
Snabba Vegetariska Piroger med Quorn & rödbetor
föregående recept
Confiterad anka med aprikosmole
nästa recept
Snabba Vegetariska Piroger med Quorn & rödbetor
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here