Background Image
0 0
Vegetariska samomas med korianderchutney

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vegetariska samomas med korianderchutney

Smakrika och krispiga samosor. Det perfekta mellanmålet!

Cuisine:

    Directions

    Share

    Ingredienser

    För deg

    • 2 dl vetemjöl
    • 2 msk vegetabilisk olja eller smält ghee
    • En nypa salt
    • Vatten (tillräckligt för att knåda en smidig deg, cirka 4-5 msk)

    För korianderchutneyn

    • 1 knippe färsk koriander (ca 2 dl packade blad)
    • 1/2 knippe färsk mynta (ca 1 dl packade blad)
    • 1-2 gröna chili (justera efter smak)
    • 1 liten lök, grovt hackad
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 tsk färsk ingefära, hackad
    • Saft av 1 lime
    • 1 tsk socker
    • Salt efter smak
    • 2-3 msk vatten (justera för önskad konsistens)

    För fyllning

    • 3 medelstora potatisar, kokta och tärnade
    • 1 dl gröna ärtor, kokta
    • 1 liten lök, finhackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 1 tsk färsk ingefära, finhackad
    • 2 gröna chili, finhackade (kan justeras efter smak)
    • 1 tsk spiskumminfrön
    • 1 tsk korianderpulver
    • 1 tsk garam masala
    • 1 tsk chilipulver (kan justeras efter smak)
    • 1/2 tsk gurkmeja
    • 2 msk färsk koriander, finhackad
    • Salt efter smak
    • 2 msk vegetabilisk olja

    För fritering

    • Vegetabilisk olja

    Instruktioner för Samosas

    1. Förbered degen
      • Blanda vetemjöl, olja eller ghee och salt i en skål.
      • Tillsätt vatten lite i taget och knåda till en smidig deg.
      • Täck degen med en fuktig kökshandduk och låt vila i cirka 30 minuter.
    2. Förbered fyllningen
      • Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme.
      • Tillsätt spiskumminfrön och låt dem fräsa tills de börjar spraka.
      • Tillsätt hackad lök, vitlök, ingefära och gröna chili. Stek tills löken blir gyllene brun.
      • Tillsätt korianderpulver, garam masala, chilipulver och gurkmeja. Fräs kryddorna i 1-2 minuter.
      • Tillsätt kokta potatisar och ärtor. Blanda väl och mosa potatisarna något.
      • Smaka av med salt och tillsätt hackad färsk koriander.
      • Låt fyllningen svalna.
    3. Forma samosorna
      • Dela degen i små bollar (ungefär lika stora som en valnöt).
      • Kavla ut varje boll till en tunn oval platta.
      • Dela varje oval på mitten för att få två halvmåneformade degbitar.
      • Pensla vatten längs den raka kanten av halvmånen och vik till en strutform, pressa ihop den raka kanten.
      • Fyll struten med potatisfyllningen och nyp ihop den öppna kanten för att försegla samosan.
    4. Fritera samosorna
      • Värm oljan i en djup stekpanna eller fritös på medelhög värme.
      • Fritera samosorna i omgångar tills de är gyllenbruna och krispiga.
      • Låt dem rinna av på hushållspapper.

    Instruktioner för Grön Sås

    1. Förbered ingredienserna
      • Skölj koriander och mynta noggrant. Grovhacka dem.
      • Grovhacka löken och vitlöken.
    2. Mixa såsen
      • Lägg koriander, mynta, gröna chili, lök, vitlök, ingefära, limejuice, socker och salt i en mixer eller matberedare.
      • Tillsätt 2-3 msk vatten och mixa till en slät sås. Justera vattenmängden för att få önskad konsistens.
    3. Smaka av
      • Smaka av och justera salt och limejuice efter behov.
    4. Servering
      • Häll upp såsen i en skål och servera tillsammans med de varma samosorna.
    Visited 7 times, 1 visit(s) today

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Chicken Korma
    next
    Sate Ayam – indonesisk Satay med jordnötssås
    previous
    Chicken Korma
    next
    Sate Ayam – indonesisk Satay med jordnötssås
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here