Background Image
  • Home
  • Hummus med Rostad Rödbeta och Vitlök
0 0
Hummus med Rostad Rödbeta och Vitlök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Hummus med Rostad Rödbeta och Vitlök

Directions

Share

Ingredienser

För hummus
  • 1 stor rödbeta, skalad och skuren i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 burk kikärtor (ca 400 g), avrunna och sköljda
  • 1/4 kopp tahini (sesampasta)
  • 1/4 kopp färsk citronsaft (ungefär 1 citron)
  • 1/4 kopp olivolja (plus extra för rostning)
  • 1 tesked spiskummin
  • 1/2 tesked paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • 2-3 msk vatten (om det behövs, för att justera konsistensen)
För garnering
  • Extra olivolja
  • Paprikapulver
  • Hackad färsk persilja

Instruktioner

  1. Rosta rödbetan och vitlöken:
    • Förvärm ugnen till 200°C.
    • Lägg rödbetorna på en ugnsplåt, ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de är mjuka. Vänd dem efter halva tiden för jämn rostning.
    • Lägg vitlöksklyftorna på en liten bit aluminiumfolie, ringla över lite olivolja och paketera dem väl. Lägg paketet på samma plåt som rödbetorna de sista 15 minuterna av rostningen.
    • Ta ut rödbetorna och vitlöken från ugnen och låt dem svalna något. Skala rödbetorna när de är tillräckligt svala att hantera.
  2. Förbered hummusen:
    • Lägg de rostade rödbetorna och vitlöken i en matberedare eller mixer. Tillsätt kikärtor, tahini, citronsaft, olivolja, spiskummin och paprikapulver.
    • Mixa tills blandningen är helt slät. Om hummusen är för tjock, tillsätt vatten lite i taget tills du får den önskade konsistensen.
    • Smaka av med salt och peppar och justera smakerna efter behov.
  3. Servering:
    • Lägg hummusen på ett serveringsfat. Ringla över lite extra olivolja och strö över paprikapulver och hackad persilja.
    • Servera med pitabröd, grönsaksstavar eller som en del av en mezebuffé.

Njut av din hummus med den smakrika twist av rostad rödbeta och vitlök!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Äggmuffins
next
Kimchi – grundrecept
previous
Äggmuffins
next
Kimchi – grundrecept
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here