Background Image
  • Home
  • Baka grissini med smak av salvia
0 0
Baka grissini med smak av salvia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Baka grissini med smak av salvia

Grissini alla Salvia

Directions

Share

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 7 g torrjäst (eller 25 g färsk jäst)
  • 300 ml ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad färsk salvia (eller 1 tsk torkad salvia)
  • 1 tsk socker (valfritt, men hjälper jästen att komma igång)
  • Extra olivolja och flingsalt för pensling och garnering

Instruktioner:

  1. Förbered degen:
    • Om du använder torrjäst, blanda jästen med sockret i det ljumma vattnet och låt stå i några minuter tills det börjar skumma. Om du använder färsk jäst, smula den direkt i vattnet och rör om tills den löst sig.
    • I en stor skål, blanda vetemjöl och salt.
    • Gör en grop i mitten av mjölet och häll i jästblandningen (eller den lösta färska jästen) och olivoljan.
    • Tillsätt den hackade salvian.
  2. Knåda degen:
    • Arbeta ihop ingredienserna tills du får en slät och elastisk deg. Detta tar ungefär 10 minuter för hand eller 5 minuter i en köksassistent med degkrok.
    • Om degen känns för klibbig, tillsätt lite mer mjöl. Om den känns för torr, tillsätt lite mer vatten, en matsked i taget.
  3. Jäsning:
    • Forma degen till en boll och lägg den i en lätt oljad skål. Täck med en fuktig kökshandduk eller plastfolie.
    • Låt degen jäsa på en varm plats tills den har fördubblats i storlek, cirka 1-2 timmar.
  4. Forma och baka grissini:
    • Sätt ugnen på 200°C (180°C varmluft).
    • När degen har jäst klart, slå ner den och dela den i mindre bitar.
    • Rulla varje bit till en tunn, jämn sträng, cirka 20-25 cm lång. Placera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
    • Pensla grissinin med lite olivolja och strö över flingsalt.
    • Baka i ugnen i 15-20 minuter, eller tills grissinin är gyllenbruna och krispiga. Håll ett öga på dem så att de inte bränns.
  5. Avkylning:
    • Låt grissinin svalna på ett galler. Förvara dem i en lufttät burk för att behålla krispigheten.

Servera dina salviagrissini som ett utsökt tilltugg till soppor, sallader, eller med olika dippsåser. Smaklig måltid!

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Sparris och tomatpaj
next
Panzanella – en mättande sallad
previous
Sparris och tomatpaj
next
Panzanella – en mättande sallad
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here