Ingredienser
-
Kakan
-
3 st. stora ägg
-
2 dl strösocker
-
2 dl brun farin
-
3 dl rapsolja
-
4 dl finrivna morötter
-
4 dl vetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
1 tsk bikarbonat
-
1 tsk salt
-
1 tsk kanel
-
1 tsk malen ingefära
-
1/2 tsk malen muskotnöt
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 dl hackade valnötter (valfritt)
-
Glasyr
-
200 gram cream cheese
-
100 gram osaltat smör, rumstempererat
-
4 dl florsocker
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 msk citronsaft
Om receptet
Instruktioner:
- Förbered ugnen:
- Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en rund bakform (ca 24 cm i diameter) eller klä den med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker:
- I en stor skål, vispa ägg, strösocker och brun farin tills blandningen är ljus och pösig.
- Tillsätt olja och morötter:
- Tillsätt oljan i ägg- och sockerblandningen och vispa tills allt är väl blandat. Rör sedan ner de rivna morötterna.
- Blanda torra ingredienser:
- I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel, ingefära, muskotnöt och vaniljsocker.
- Kombinera ingredienserna:
- Tillsätt de torra ingredienserna till den våta blandningen och rör om tills allt är väl blandat. Om du använder hackade valnötter, vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Grädda kakan:
- Häll smeten i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i 50-60 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sticks i mitten av kakan. Låt kakan svalna helt i formen på ett galler.
- Gör frostingen:
- I en stor skål, vispa färskost och smör tills blandningen är mjuk och krämig. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronsaft och vispa tills frostingen är jämn och fluffig.
- Frost kakan:
- När kakan har svalnat helt, ta ut den ur formen och placera den på ett serveringsfat. Bred cream cheese-frostingen jämnt över toppen och sidorna av kakan.
- Dekorera (valfritt):
- Dekorera med valnötter, morotsskal eller kanel om du vill.
- Servera:
- Skär kakan i bitar och servera. Förvara eventuella rester i kylskåpet.
Visited 369 times, 1 visit(s) today