Background Image
  • Home
  • Pad thai med räkor & bläckfisk
0 0
Pad thai med räkor & bläckfisk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pad thai med räkor & bläckfisk

Directions

Share

Pad Thai tros ha sina rötter i den kinesiska köket, särskilt de stekta nudelrätterna som kinesiska immigranter förde med sig till Thailand. Det finns belägg för att rätten började tillagas i Thailand på 1930-talet, men den blev populär först under andra världskriget. Här är en variant med räkor, bläckfisk, tofu och cashewnötter.

Ingredienser:

  • Risnudlar: 200 g
  • Räkor: 200 g, skalade och rengjorda
  • Bläckfisk: 200 g, skivad
  • Tofu: 150 g, skuren i små kuber
  • Cashewnötter: 50 g, rostade
  • Ägg: 2 st
  • Böngroddar: 100 g
  • Grönsaker:
    • 1 morot, strimlad
    • 1 röd paprika, skivad
    • 2 salladslökar, skivade
  • Vitlök: 3 klyftor, hackade
  • Fisksås: 2 msk
  • Sojasås: 1 msk
  • Tamarindpasta: 2 msk (eller 1 msk tamarindkoncentrat blandat med 1 msk vatten)
  • Socker: 1 msk
  • Lime: 1 st, skuren i klyftor
  • Jordnötsolja eller annan neutral olja: 3 msk
  • Koriander: Färsk, för garnering

Instruktioner:

  1. Förbered risnudlarna: Följ instruktionerna på paketet för att koka eller blötlägga nudlarna. Skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Sås: Blanda fisksås, sojasås, tamarindpasta och socker i en liten skål. Rör om tills sockret är upplöst.
  3. Stek proteinet:
    • Värm 1 msk olja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme.
    • Tillsätt räkorna och bläckfisken och stek i några minuter tills de är genomstekta. Ta upp dem och lägg åt sidan.
    • Tillsätt ytterligare 1 msk olja och stek tofu tills den är gyllenbrun. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Tillaga grönsakerna:
    • Tillsätt resterande olja i pannan.
    • Fräs vitlök, morot och paprika i några minuter tills de börjar mjukna.
  5. Tillaga nudlarna:
    • Skjut grönsakerna åt sidan i pannan och knäck äggen i den tomma sidan. Rör om tills äggen är tillagade.
    • Tillsätt de kokta nudlarna, böngroddarna och såsen till pannan. Rör om väl så att allt blandas och värms upp.
  6. Blanda ihop allt:
    • Tillsätt de tillagade räkorna, bläckfisken, tofu och rostade cashewnötter. Blanda väl så att allt är jämnt fördelat.
  7. Servering:
    • Garnera med skivad salladslök och färsk koriander.
    • Servera med limeklyftor vid sidan.

Tips:

  • Anpassa mängden tamarindpasta, fisksås och socker efter smak.
  • Om du inte har tamarindpasta kan du ersätta den med limejuice och lite socker.
Visited 2 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Featured Image
previous
Bästa kebabsåsen med Fanta!!!
next
Limoncello Spritz
Featured Image
previous
Bästa kebabsåsen med Fanta!!!
next
Limoncello Spritz

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here