Background Image
0 1
Göra dina egna KFC vingar hemma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinaden
1 kg kycklingvingar
2 dl filmjölk eller kärnmjölk
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Panering
2 dl vetemjöl
1 dl majsstärkelse
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk senapspulver
1 tsk torkad ingefära
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad mejram
Fritering
Neutral olja (exempelvis rapsolja)

Göra dina egna KFC vingar hemma

Fingerlickin´good

Features:
  • Recept med spellista
Cuisine:

    Ingredients

    • Marinaden

    • Panering

    • Fritering

    Directions

    Share

    Kentucky Fried Chicken, mer känt som KFC, är en av världens mest igenkännliga och framgångsrika snabbmatskedjor, känd för sin krispiga friterade kyckling.

    Läs hela här

     Förslag på spellista till matlagningen

    Spela upp i Spotify (klicka här)

    Visited 169 times, 1 visit(s) today

    Steps

    1
    Done

    Ingredienser

    Läs hela här

    2
    Done

    Förbered kycklingvingarna

    Skär vingarna i två delar vid leden om de inte redan är delade.
    Skölj vingarna och torka av dem med papper.

    3
    Done

    Marinering

    I en stor skål, blanda kycklingvingarna med kärnmjölken, salt och svartpeppar.
    Täck skålen och låt marinera i kylskåpet i minst 2 timmar, gärna över natten.

    4
    Done

    Förbered paneringen

    Blanda alla torra ingredienser I en annan stor skål för paneringen

    5
    Done

    Panera kycklingvingarna

    Ta ut kycklingvingarna ur marinaden och låt överflödig marinad rinna av.
    Doppa varje vinge i paneringsblandningen och se till att de är helt täckta av mjöl- och kryddblandningen.
    Lägg de panerade vingarna på ett bakplåtspapper och låt dem vila i cirka 10 minuter så att paneringen kan sätta sig.

    6
    Done

    Fritering

    Värm oljan i en djup kastrull eller fritös till 175°C.
    Fritera kycklingvingarna i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta, cirka 8-10 minuter per omgång.
    Låt de färdigfriterade vingarna rinna av på hushållspapper för att få bort överflödig olja.

    7
    Done

    Servering

    Servera vingarna varma med en stor sallad och valfria dippsåser. Kanske en blåmögelostdressing eller BBQ-sås

    Om Mauritzons Mat

    Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

    previous
    Pad Thai – Thailands nationalrätt
    next
    Gröna crepes med mandel och bacon
    previous
    Pad Thai – Thailands nationalrätt
    next
    Gröna crepes med mandel och bacon

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here