Background Image
  • Home
  • Vinkokta päron med mascarponekräm
0 0
Vinkokta päron med mascarponekräm

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Vinkokta päron med mascarponekräm

Om receptet

Dela

Ingredienser:

  • 4 stora, mogna päron
  • 1 flaska rött vin (cirka 750 ml)
  • 200 g socker
  • 1 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1 kanelstång
  • 2-3 hela kryddnejlikor
  • Skal från 1 citron (undvik det vita, beska)
  • Skal från 1 apelsin (undvik det vita, beska)

Instruktioner:

  1. Skala päronen, men låt stjälkarna sitta kvar. Skär en liten bit av botten så att de kan stå upprätt.
  2. Häll vinet i en stor kastrull och tillsätt socker, vaniljstång, kanelstång, kryddnejlikor, citronskal och apelsinskal.
  3. Värm blandningen över medelhög värme och rör om tills sockret har löst sig.
  4. Lägg försiktigt i päronen i kastrullen. Sänk värmen och låt päronen sjuda på låg värme i cirka 20-30 minuter, eller tills de är mjuka men inte faller isär. Vänd päronen då och då så att de blir jämnt färgade.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i vinet.

Mascarponekräm

Ingredienser:

  • 250 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från 1 citron

Instruktioner:

  1. Vispa ihop mascarpone, florsocker, vaniljsocker och citronskal tills du får en jämn och krämig blandning.

Servering:

  1. Ta upp päronen ur vinet och ställ dem på desserttallrikar.
  2. Klicka en generös sked av mascarponekrämen bredvid varje päron.
  3. Ringla lite av den reducerade vinsirapen från kastrullen över päronen och runt om på tallriken.
  4. Servera direkt och njut!

Den här desserten är både elegant och enkel att göra. Smaklig måltid!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Ratatouille – Pixars version från Råttatouille
nästa recept
Spaghetti Carbonara –
föregående recept
Ratatouille – Pixars version från Råttatouille
nästa recept
Spaghetti Carbonara –

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here