Background Image
0 0
Gör din egen Limoncello

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Gör din egen Limoncello

Limoncello är en härlig italiensk citronlikör som är en populär digestif eller används i cocktails. Den görs traditionellt med citronskal, alkohol, vatten och socker. Här är ett grundrecept för att göra limoncello hemma:

Ingredienser

Om receptet

Dela

Vad är Limoncello för någonting?

Limoncello är en härlig italiensk citronlikör som är en populär digestif eller används i cocktails. Den görs traditionellt med citronskal, alkohol, vatten och socker. Här är ett grundrecept för att göra limoncello hemma:


  • 6 ekologiska citroner (för att undvika bekämpningsmedel på skalet)
  • 750 ml högkvalitativ vodka eller ren sprit (minst 40% alkoholhalt)
  • 500 g socker
  • 500 ml vatten

Instruktioner:

  1. Tvätta citronerna noga: Skrubba citronerna väl under varmt vatten för att ta bort eventuell vaxbeläggning eller bekämpningsmedelsrester.
  2. Skala citronerna: Använd en zestjärna eller en potatisskalare för att ta bort det yttersta skalet från citronerna. Försök att undvika det vita membranet under skalet, eftersom det kan ge en bitter smak åt limoncello.
  3. Macerering: Placera citronskalen i en stor glasburk eller ett stort glasfat. Häll över vodka eller sprit över citronskalen. Täck burken eller fatet med plastfolie eller ett lock och låt stå i rumstemperatur i 5 till 7 dagar. Rör om blandningen en gång om dagen för att säkerställa att citronsmakerna extraheras ordentligt.
  4. Gör sockerlag: Efter macereringstiden, koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt socker och rör om tills sockret löses helt. Låt sockerlagen svalna helt till rumstemperatur.
  5. Blanda och filtrera: Sila citronskalen från spriten och kasta skalen. Tillsätt sockerlagen till den alkoholhaltiga citronblandningen och rör om väl för att blanda ordentligt.
  6. Lagring: Häll den färdiga limoncellon i rena glasflaskor eller burkar med tättslutande lock. Förvara i frysen eller kylskåpet i minst en vecka före servering för att förbättra smaken.
  7. Servering: Servera limoncello väl kyld som en digestif efter måltiden, antingen på egen hand eller blandad med is eller tonic för en uppfriskande drink.

Det finns många variationer av limoncello, och du kan justera sockermängden beroende på hur söt eller tart du föredrar din likör. Prova gärna olika citronsorter eller experimentera med andra citrusfrukter för att skapa din egen unika twist på detta klassiska recept.

Visited 27 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Crème Catalana
Featured Image
nästa recept
Socca eller Farinata
föregående recept
Crème Catalana
Featured Image
nästa recept
Socca eller Farinata

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here