Om receptet
Här är ett recept på fläderpannacotta med jordgubbar:
Ingredienser
Pannacotta
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl flädersaft (outspädd)
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 gelatinblad
Jordgubbskompot
- 250 g färska jordgubbar (eller frysta om det inte är säsong)
- 2-3 msk strösocker (justera efter smak)
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Förbered gelatinblad:
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga i ca 5 minuter tills de är mjuka.
- Pannacotta:
- Häll vispgrädde, flädersaft, strösocker och vaniljsocker i en kastrull.
- Värm blandningen på medelvärme tills den nästan kokar, rör om då och då så att sockret löser sig helt.
- Ta kastrullen från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma gräddblandningen. Rör om tills gelatinet har smält helt och blandats väl.
- Häll upp blandningen i serveringsglas eller formar.
- Låt pannacottan svalna något innan du ställer in den i kylskåpet. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar eller tills pannacottan har stelnat.
- Jordgubbskompot:
- Skär jordgubbarna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull.
- Tillsätt strösocker, citronsaft och vaniljsocker.
- Värm på medelvärme tills jordgubbarna börjar släppa sin saft och mjuknar, rör om då och då.
- Låt kompoten sjuda i några minuter tills den har tjocknat något.
- Ta kastrullen från värmen och låt kompoten svalna helt.
- Servering:
- När pannacottan har stelnat, ta ut glasen/formarna ur kylskåpet.
- Skeda över den avsvalnade jordgubbskompoten på toppen av varje pannacotta.
- Garnera eventuellt med några färska jordgubbar och ett par myntablad för extra färg och smak.
Servera och njut av din fläderpannacotta med jordgubbar!
Visited 11 times, 1 visit(s) today