Background Image
0 0
Skogssvampomelett

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Skogssvampomelett

Omelette aux Champignons sauvages

Om receptet

Dela

Här är ett recept på en skogssvampsomelett:

Skogssvampsomelett

Ingredienser:

  • Omelett:
    • 4 ägg
    • 2 msk mjölk eller grädde
    • Salt och peppar efter smak
    • 2 msk smör eller olivolja
  • Svampfyllning:
    • 200 g blandad skogssvamp (kantareller, Karl-Johan, trattkantareller etc.), rensade och skivade
    • 1 liten gul lök, finhackad
    • 1 vitlöksklyfta, finhackad
    • 2 msk smör
    • 1/4 kopp hackad färsk persilja
    • Salt och peppar efter smak
    • 1/4 kopp riven ost (valfritt)

Instruktioner:

  1. Förbered svampfyllningen:
    • Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
    • Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
    • Lägg till den rensade och skivade svampen i pannan. Stek tills svampen släppt sin vätska och blivit gyllenbrun.
    • Krydda med salt, peppar och rör ner den hackade persiljan. Om du använder ost, strö över riven ost och rör om tills den smälter. Ställ åt sidan och håll varmt.
  2. Förbered omeletten:
    • I en skål, vispa ihop ägg, mjölk eller grädde, salt och peppar.
    • Värm en stekpanna på medelhög värme och smält smöret eller värm olivoljan.
    • Häll i äggblandningen och låt den sprida sig jämnt över pannan.
    • När äggen börjar stelna, använd en spatel för att försiktigt lyfta kanterna så att den okokta äggblandningen kan rinna ner till botten av pannan.
    • Fortsätt tills omeletten är nästan helt stel, men fortfarande lite lös på toppen.
  3. Montera omeletten:
    • Lägg svampfyllningen på ena halvan av omeletten.
    • Vik den andra halvan av omeletten över fyllningen.
    • Låt omeletten ligga kvar i pannan i någon minut tills osten smält (om du använder ost) och omeletten är helt genomstekt.
  4. Servera:
    • Skjut över omeletten på en tallrik och servera genast, gärna med en sallad eller rostat bröd.

Njut av din smakrika skogssvampsomelett!

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Klassisk bruschetta
nästa recept
Klassisk paella
föregående recept
Klassisk bruschetta
nästa recept
Klassisk paella

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here