Background Image
0 0
Caponata – en slags siciliansk ratatouille

Dela på dina sociala medier

Eller så kan du bara kopiera och dela denna länken!

Caponata – en slags siciliansk ratatouille

Caponata kan serveras som en förrätt, tillbehör eller som en huvudrätt tillsammans med bröd eller ris.

Om receptet

Dela

Caponata är en klassisk siciliansk rätt som är full av smak och färg. Här är ett traditionellt recept för att göra caponata.

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 1 stor lök
  • 2 selleristjälkar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 100 g gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 2 msk kapris
  • 50 g pinjenötter (valfritt)
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 4 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk basilika för dekoration

Tillagning

  1. Förberedelse av grönsaker
    • Skär auberginerna i tärningar. Lägg dem i ett durkslag, strö över lite salt och låt dem dra i cirka 30 minuter. Skölj av saltet och torka auberginerna med hushållspapper.
    • Skär löken, sellerin och paprikorna i små bitar.
  2. Stekning av grönsaker
    • Värm 2 matskedar olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek auberginerna i omgångar tills de är gyllene och mjuka. Lägg dem åt sidan på hushållspapper för att rinna av.
    • I samma stekpanna, tillsätt resterande olivolja och stek löken tills den är genomskinlig. Tillsätt sellerin och paprikorna och stek tills de mjuknar, cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt övriga ingredienser
    • Tillsätt de krossade tomaterna till stekpannan med löken, sellerin och paprikorna. Låt puttra i cirka 10 minuter.
    • Rör ner oliverna, kaprisen och eventuellt pinjenötterna.
    • Tillsätt rödvinsvinägern och sockret, rör om och låt puttra ytterligare 5-10 minuter.
  4. Kombinera och avsluta
    • Tillsätt de stekta auberginerna till grönsaksblandningen och blanda försiktigt så att allt är väl kombinerat. Låt puttra på låg värme i ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servering
    • Låt caponatan svalna till rumstemperatur innan servering. Den smakar ännu bättre efter att ha stått i kylen några timmar eller över natten.
    • Garnera med färska basilikablad innan servering.

Smaklig måltid!

Visited 13 times, 1 visit(s) today

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

Recensioner

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
föregående recept
Focaccia – det mångsidiga brödet
nästa recept
Macarons – grundrecept
föregående recept
Focaccia – det mångsidiga brödet
nästa recept
Macarons – grundrecept

Recensera

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here