Background Image
0 0
Gazpacho

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Gazpacho

Den klassiska soppan från Andalusien

Idag uppskattas gazpacho inte bara i Spanien utan har omtolkats av hela världen. Men den traditionella versionen, gjord med mogna tomater, paprikor, gurkor, lök, vitlök, bröd, olivolja, vinäger och salt, är fortfarande den mest populära och representativa för denna rätt.

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gazpacho är en kall soppa med ursprung i Andalusien, i södra Spanien. Denna rätt, som främst konsumeras under sommarmånaderna, har en lång historia som sträcker sig flera århundraden tillbaka.

 

 

Visited 32 times, 1 visit(s) today

Steps

1
Done

Förbered grönsakerna

Skär tomaterna i grova bitar.
Skala och skär gurkan i grova bitar.
Kärna ur och skär paprikorna i grova bitar.
Skala och hacka löken grovt.
Skala vitlöksklyftorna.

2
Done

Blötlägg brödet

Lägg brödet i en skål och täck med lite vatten för att blötläggas.

3
Done

Mixning

Lägg alla grönsaker, blötlagt bröd, olivolja, rödvinsvinäger och en del av det kalla vattnet i en mixer.
Mixa tills soppan är helt slät. Om du föredrar en tunnare konsistens, tillsätt mer kallt vatten och mixa igen.

4
Done

Smaka av

Smaka av med salt och svartpeppar. Justera vinäger och olivolja om det behövs.

5
Done

Kylning

Ställ soppan i kylskåpet i minst 2 timmar före servering så att den blir riktigt kall.

6
Done

Servering

Servera soppan kall, gärna med lite färska örter och en skvätt olivolja på toppen.

Pröva gärna att experimentera med att tillsätta andra ingredienser som chili för extra hetta eller olika örter för extra smak.

Njut av din gazpacho!

Om Mauritzons Mat

Mauritzons Mat är inte bara en samling recept utan också din guide till kulinariska äventyr och smakupplevelser! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock, har denna sajten något för alla och är designad för att inspirera, utbilda och underlätta matlagning för alla besökare.

previous
Raggmunkar med fläsk
next
Focaccia – det mångsidiga brödet
previous
Raggmunkar med fläsk
next
Focaccia – det mångsidiga brödet

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here